Cât de importantă și ce include asigurarea facultativă a locuinței. Vezi care sunt beneficiile



Fenomenele meteo din ultima perioadă au afectat tot mai multe locuințe din România, cauzând daune destul de mari.

Un astfel de exemplu sunt caderile de grindina din judetul Mures care au afectat peste 150 de gospodarii in data de 19 iunie 2016. UNIQA Asigurari a actionat cu operativitate in cazul clientilor afectati din zona respectiva, procesul de constatare si plata despagubirilor fiind realizate cu prioritate.

In aceste situatii cea mai buna solutie este asigurarea locuintei prin polita facultativa de asigurare, in completarea politei obligatorii, intrucat riscul de grindina nu este acoperit prin asigurarea obligatorie.” a declarat dl. Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurari.

Polita obligatorie pentru asigurarea locuintei (PAD) acopera pagubele produse in urma unui cutremur, alunecare de teren sau inundatie naturala in limita a 20.000 Euro sau 10.000 Euro, in functie de tipul constructiei, însă alte fenomone naturale nu sunt prevăzute.

Polita facultativa de asigurare ofera protectie completa locuintei si bunurilor pentru evenimentele neprevazute care pot provoca pagube materiale. Cele doua pachete de acoperiri ale politei Locuinta&Confort de la UNIQA Asigurari - Plus si Avantaj – includ: incendiu, explozie, furtuna, trasnet, cutremur, inundatie, alunecare de teren, grindina, furt, scurgerea apei din conducte, vandalism, greve, revolte, tulburari civile. In plus, pot fi adaugate si alte acoperiri suplimentare care se potrivesc cel mai bine nevoilor clientilor.

Conform legii, asigurarea facultativa a locuintei poate fi incheiata de catre proprietarul unei locuinte doar daca detine sau incheie odata cu aceasta si o polita de asigurare obligatorie a locuintei (PAD).

Asadar, pentru protectie deplina si siguranta unei despagubiri complete in cazul unui eveniment neprevazut, este necesara achizitionarea celor doua polite de asigurare si reinnoirea acestora in fiecare an.

Comentarii Facebook