Cât costă un kilogram de căpșune din prima recoltă a anului. Într-o seră din Ardeal au fost culese în această dimineaţă primele fructe


Avem primele căpşune româneşti! Producătorii din Satu Mare se bucură de prima recoltă. Parfumate şi foarte gustoase, fructele se vând însă, la preț de carne de porc. 

Avem căpşune româneşti coapte în sere, doar bani să avem să le cumpărăm. Într-o seră din localitatea Odoreu, Satu Mare, au fost culese în această dimineaţă primele fructe. 

Pentru că vorbim de prima recoltă românească, preţul este de 35 de lei/kg, iar clienţii au posibilitatea să vină direct de aici de pe plantaţie. Chiar dacă preţul este majorat cu 5 lei faţă de anul trecut, clienţii abia au aşteptat să fie coapte fructele, deoarece, spun ei, faţă de cele de import, căpşunile româneşti sunt mult mai dulci şi zemoase. 

Producătorii reușesc să culeagă recolta în aproximativ 3 ore. După ce fructele sunt așezate în lădițe, acestea iau drumul către cei care au făcut comenzile. În câmp, căpșunii se vor coace abia la începutul lunii mai, când producătorii vor fi nevoiți să își caute zilieri, pentru a reuși să culeagă întreaga recoltă.

Comentarii Facebook