Carmangeria Mariflor Gherla, amendata pentru ca aplica eticheta direct pe carne, fara ambalaj


Carmangeria Mariflor Gherla a fost amendata de inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj pentru ca vindea carne, in conditii neigienice, de multe ori tinuta pe podea.

Inspectorii Comisariatului Juderean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj au facut trei controale la firma Mariflor, dupa ce s-a constatat ca vindeau produse neambalate, cu eticheta amplasata chiar pe bucatile de carne.

"I-am solicitat operatorului sa ambaleze produsele corespunzator in sensul ca toate produsele erau expuse la comercializare in vitrine frigorifice, cu etichete puse peste produse, fara niciun pic de igiena, desi erau produse scumpe. Nu au gasit alta varianta decat dupa ce a fost al treilea control si s-au retras de la comercializare produsele. Aveau vitrine frigorifice dezghetate, carne lasata pe jos si tot felul de recipienti, chiar pe piedestal. Era mizerie mare. 80-90% din carnea din unitate a fost retrasa, iar producatorul a gasit o solutie si a  ambalat corespunzator marfa", a spus Mircea Radu.

Seful CJPC Cluj a declarat ca au fost confiscate peste 100 de kilograme de carne tinuta in conditii neconforme.

Controlul a vizat in total 18 societati comerciale care produs sau vand carne din zona Gherla, Dej, Turda si Huedin. Au fost aplicate sanctiuni in valoare de 31.000 de lei si au fost retrase din consum 350 de kilograme de carne.

Comentarii Facebook