Cadourile de Dragobete, mai scumpe cu 30% în acest an. Cât costă un buchet de flori în această perioadă a anului


Mâine este Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români. Florarii s-au aprovizionat deja cu zeci de soiuri de flori şi au început să pregătească primele buchete. Cei care doresc să ofere arnajamente speciale persoanelor dragi trebuie să ştie că în această perioadă a anului, preţurile au crescut cu până la 30%.

În florării au început deja să se pregătească primele buchete de flori pentru Dragobete.  „Un buchet de flori fără verdeaţă, foarte plăcut de către clienţii noştri, cred că junge undeva între 400- 450 de lei”, spune un designer floral.

Există buchete pentru toate buzunarele

Un buchet de lalele, sunt undeva la 20 si un pic de lalele iar preţul ar fi de 100- 100 si un pic de lei. Ne ajută foarte mult că avem serele noastre si sunt foarte multi producători la noi în ţară. Asta ajută ca pretul lalelelor să nu creasă la fel de mult ca preţul trandafirilor, care nu se produc la noi in România”, spune Emi Boldea, designer florar.

80% dintre florile vândute la noi în ţară vin din import

Micile gesturi de apreciere pentru persoanele iubite ne costă cu aproximativ 30% mai mult în această perioadă a anului. Chiar şi aşa, comenzile sunt şi de zece ori mai mari.

Dacă în mod normal, pentru un buchet de flori cu aproximativ 15 flori am scoate din buzunar aproximativ 200 de lei, în această perioadă a anului preţurile ajung la aproximativ 300 de lei.

Cererea este mai mare, automat şi la bursă creşte preţul florilor. Câteodată ni se reproşează că preţul este mai mare în această perioadă însă să ştiţi că nu este vina noastră, este si din cauza clienţilor practic, pentru că ei cumpără mai mult flori în această perioadă”, a mai explicat Emil Boldea, notează Observator. 

80% dintre florile vândute la noi în ţară vin din import şi fac o concurenţă serioasă producătorilor locali. Direct de la producător o lalea costă trei lei. În pieţe şi în florării, preţurile sunt aproape duble.


Comentarii Facebook