Bula imobiliară din Cluj continuă să se umfle! Pretențiile vânzătorilor s-au majorat în luna martie, cât costă un metru pătrat


Spre deosebire de criza financiară din 2008, actuala recesiune economică generalizată nu doar că nu a stopat tendinţa generală de creştere a preţurilor locuinţelor şi ale altor active imobiliare, ci a accelerat-o la cote isto­rice. Prețurile apartamentelor continuă să crească și în „orașul de 5 stele”, așadar bula imobiliară clujeană cu prețuri supraevaluate continuă să se umfle.

Cluj-Napoca a fost caracterizat, luna trecută, de o evoluție ascendentă a prețurilor apartamentelor: pretențiile vânzătorilor s-au majorat, per ansamblu, cu 0,9%, ajungând la o medie de 2.396 de euro pe metru pătrat util (față de 2.375 euro pe metru pătrat la finele lui februarie), arată indicele Imobiliare.ro.

Diferența între sumele cerute pentru locuințele noi față de cele vechi este semnificativă.

Valoarea medie a locuințelor din blocurile vechi a ajuns la 2.370 de euro pe metru pătrat (de la 2.347 de euro pe metru pătrat, reprezentând un plus de 1%), în vreme ce pe piața rezidențială nouă a avut loc un avans de 1,3% (de la 2.507 la 2.540 de euro pe metru pătrat).

Prețurile apartamentelor continuă să crească ușor în marile centre regionale în opoziție cu evoluția din orașele mici și medii. În luna martie s-a înregistrat o creștere în opt din cele zece orașe monitorizate (București, Cluj, Brașov, Constanța, Iași, Timișoara, Sibiu, Oradea, Craiova, Ploiești), doar în Ploiești și Sibiu așteptările proprietarilor au fost sub nivelul înregistrat în februarie.

Comentarii Facebook