Bosch va cumpara fabrica Nokia de la Jucu


Compania Bosch va cumpara halele in care functioneaza acum fabrica de telefoane mobile Nokia de la Jucu.

Surse din randul angajatilor au declarat ca reprezentanti ai companiei germane au vizitat fabrica de la Jucu si au purtat tratative cu Nokia. O comisie formata din 7 experti ai Bosch a verificat rampele folosita de camioane pentru incarcarea si descarcarea marfurilor.

Exista informatii care anunta ca o parte dintre muncitorii care vor ramane la Jucu pana la finele anului vor fi preluati in noua facilitate si vor fi reconvertiti profesional, urmand sa devina primii angajati ai Bosch.  

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a anuntat acum o luna, imediat dupa ce Nokia a precizat ca paraseste Romania, ca tratativele cu Bosch sunt avansate. Premierul Emil Boc a fost mai rezervat si a spus ca nu vrea sa vorbeasca despre acest subiect pana cand negocierile nu sunt incheiate.

Nokia a inaugurat fabrica de la Cluj in septembrie 2008 si s-a angajat ca va investi 60 de milioane de euro, primind din partea statului roman, cu drept de folosinta gratuita, 160 de hectare, 90 pentru Nokia, iar restul de 70 de hectare pentru furnizorii de componente, care insa nu au mai venit la Cluj niciodata.

Compania Nokia este proprietara halelor si a terenului de sub acestea si ar putea sa isi vanda proprietatile pentru un pret cuprins intre 10 si 15 milioane de euro, potrivit estimarilor facute de specialisti.

Comentarii Facebook