Benzina şi motorina au ajuns la preţurile din 2021! Cât costă acum, după lunga perioadă de scumpiri


Veşti bune pentru şoferi! Benzina şi motorina s-au ieftinit. Preţul lor a scăzut sub şase lei şi 50 de bani, după o lungă perioadă de scumpiri. Abia acum, motorina a ajuns la preţul de acum doi ani. 

Carburanţii se ieftinesc de la o zi la alta şi sunt scăderi semnificative de preţuri. Un litru de benzină costă astăzi în jur de 6,5 lei şi la fel şi unul de motorină. Vedem că, atât benzina, cât şi motorina, au ajuns să aibă acelaşi preţ, deşi până acum vedeam diferenţe semnificative între cele două.

Ne amintim de faptul că anul trecut a existat o diferenţă de peste 1,5 lei între benzină şi motorină. Cea mai ieftină benzină o găsim în Capitală, costă 6,3 lei, iar cea mai ieftină motorină din ţară o găsim la Constanţa, 6,4 lei.

Dacă ne raportăm la luna trecută, ei bine, preţul pentru un litru de benzină a scăzut cu 4,7%. Asta înseamnă că plătim pentru un plin de 50 de litri cu 16 lei mai puţin, în comparaţie cu 30 de zile în urmă. Dacă ne referim la motorină, preţurile faţă de luna trecută au scăzut cu 9,3%, ceea ce înseamnă că plătim pentru un plin de 50 de litri cu 33 de lei mai puţin. Scăderile vin ca urmare a scăderii cotaţiilor internaţionale, scrie Observator.

Comentarii Facebook