Bechtel, data afara din Romania! Americanii nu accepta sa taie din profit. Vezi cu cat vor sa construiasca un km de autostrada

 

Compania Bechtel risca sa fie data afara din Romania pentru ca negocierile cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale sunt la un pas de a esua.

Nicoleta Davidescu, director in cadrul CNADNR a declarat ca firma americana nu a fost de acord sa renunte la o parte din pretentiile stipulate prin contract si sa accepte un cost mai mic pe kilometru de autostrada construit.

Compania a renuntat la 25% din datoriile pe care trebuie sa le incaseze de la CNADNR, adica circa 30 de milioane de euro din datoria de 111 milioane de euro.

In ceea ce priveste costul pentru un kilometru de autostrada, in urma negocierilor Bechtel a anuntat ca ar putea accepta un cost de 13,4 milioane de euro pe kilometru, considerat mult mai mare, conform oficialilor CNADNR, citati de stirileprotv.ro.

Contractul pentru construirea autostrazii Transilvania, cu o lungime de 415 kilometri, a fost semnat in 2004 de premierul Adrian Nastase si dupa 7 ani avem functionali numai 52 de kilometri pe tronsonul 2B, intre Gilau si Campia Turzii.

Costul acestui tronson a ajuns la circa 900 de milioane de euro, cu un cost pe kilometru de circa 17 milioane de euro.

Alti 300 de milioane de euro au fist investiti in tronsonul 3c, intre Suplacu de Barcau - Bors, cu o lungime de 60 de kilometri, dar care nu este finalizat si lucrarile au fost oprite.

 

Vezi si...

Continuarea lucrarilor la autostrada Transilvania depinde de negocierile dintre Bechtel si Ministerul Transporturilor - VIDEO

Comentarii Facebook