Aurel Tamas a pierdut razboiul cu Finantele: a fost executat cu o jumatate de miliard de lei vechi

 

Cunoscutul cantaret de muzica populara Aurel Tamas a fost executat silit la cererea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala dupa ce contul acestuia de la Alfa Bank a fost poprit.

In anul 2008, ANAF a mai avut o incercare esuata de a-l executa pe Aurel Tamas. Acesta a castigat in instanta anularea actelor de executare silita emise de ANAF pentru recuperarea sumei de 53.718 lei, reprezentand taxe vamale pentru importul unui autoturism Mercedes CL 500.

Nu acelasi noroc l-a avut Aurel Tamas in anul 2010, cand ANAF a emis alte decizii de executare silita pentru a recupera suma de 53.718 lei. Aurel Tamas a incercat din nou calea justitiei, fara succes insa, cele trei cereri ale sale de anulare a formelor de executare silita si de suspendare a executarii silite fiind respinse pe rand de instantele clujene.

Starul ce muzica populara a precizat in fata judecatorilor ca cei de la Finante au inceput executarea silita impotriva lui in baza vechilor titluri emise in 2008.

"Desi am achitat taxele vamale aferente, totusi fara sa-mi comunice vreun alt act fiscal, au pornit executarea silita prin indisponibilizarea tuturor veniturilor mele prezente si viitoare, blocandul contul curent deschis la Alpha Bank, situatie care imi creeaza grave prejudicii materiale, fiind in imposibilitatea de a-mi putea asigura si acoperi nevoile zilnice de intretinere si a familiei. Am solicitat si deblocarea contului curent de la Alpha Bank Cluj, precum si restituirea sumelor pe care Alpha Bank le-a virat deja in contul ANAF", a spus Tamas in fata judecatorilor.

Tamas a mai sustinut ca, "la acea data ANAF a pornit executarea silita folosindu-se de actele si titlurile executorii susmentionate prin blocarea unui cont bancar deschis la Unicredit Tiriac Bank".

Pentru a putea recupera banii datorati de Aurel Tamas s-a dispus blocarea contului pe care artistul il avea deschis la Alfa Bank. Spre deosebire de scandalul din 2008, pe care il puteti citi AICI, in care a fost implicat Aurel Tamas, tot legat de o executare silita, cei de la Alfa Bank au virat din contul cantaretului in cel al ANAF suma de bani datorata de 53.718 lei.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a sustinut ca executarea silita in cazul lui Aurel Tamas s-a facut cu respectarea legii. "Dupa cum se poate cu usurinta observa noile acte de executare emise in anul 2010, ca urmare a recomunicarii, nu aveau cum sa faca obiectul dosarului din 2008", se arata intr-un document emis de ANAF.

Comentarii Facebook