Băsescu anunță când va intra România într-o criză financiară profundă




Fostul președinte Traian Băsescu spune că noul Cod Fiscal va fi, într-un final, votat în Parlament și promulgat de Iohannis, însă are previziuni sumbre pentru viitorul apropiat.

Basescu a subliniat ca politicienii sunt iresponsabili in ceea ce priveste stabilitatea fiscal-bugetara a tarii noastre si a atras atentia ca 2017 va fi echivalentul anului de criza profunda 2010.

"Cred ca (noul Cod Fiscal - n.r.) va fi votat si ca Iohannis il va promulga. Responsabilitatea fata de stabilitatea fiscal-bugetara a Romaniei este zero la oamenii politici si cu salariile pentru demnitari, pensii speciale, desi oamenii nu au contribuit la fondul de pensii, deci este un furt. Cred ca iresponsabiliatea cu privire la stabilitatea macroeconomica a Romaniei este maxima. Am convingerea ca anul acesta, cu pomenile electorale, este echivalentul anului 2007 cu Tariceanu. Intrarea noului Cod este echivalentul anului 2008 cu Tariceanu. Imi fac datoria sa avertizez ca 2017 va fi anul 2010 al crizei profunde cu o tara destabilizatat economic si va avea un deficit de cont curent consistent", a explicat Traian Băsescu, citat de ziare.com.

Acesta este de părere că "liberalii au fost partasi la ce s-a votat in Parlament". "Incercarea de a se spala pe fata de ce o sa se intample daca acest Cod Fiscal va trece este ridicola", a mai spus fostul șef de stat.

"In 2009, noi am facut un acord cu FMI. Din cele 19 miliarde, la bugetul de stat au ajuns doar 8,5 miliarde, in rest s-au dus la BNR pentru sustinerea monedei nationale pe timp de criza. Din toata acea suma, doar 8,5 miliarde au ajuns la buget, iar Guvernul Ponta a imprumutat 11, 5 miliarde. Se bucura romanii ca Ponta mareste salariul minim, mareste pensii, da pensii speciale. In opinia mea, nu este sustenabil, fortarea cresterii economice prin stimularea consumuluui nu este sustenabila. Ne vom trezi peste noapte intr-o groapa. Daca se va promulga noul Cod fiscal, 2017 va fi echivalentul lui 2010", a adaugat Traian Basescu.

Comentarii Facebook