Bani norvegieni pentru industria Clujului! Firma Ensyro a beneficiat de 800.000 de euro prin programul Norway Grants (P)

Norvegia ajuta economia din Romania, unde a pompat aproximativ 43 de milioane de euro in perioada 2009-2011 prin programul Norway Grants, care sprijina companiile din industrie, dar si pe cele care deruleaza proiecte ecologice si sociale.



Una dintre cele 30 de companii sau ONG -uri selectate pentru acest program si care a beneficiat de un sprijin de 800.000 de euro este firma SC Ensyro SRL, specializata in procesare de tabla.



"Noi am primit 800 de mii de euro prin acest program. Ce este cel mai important este ca vorbim despre fonduri nerambursabile. Banii sunt impartiti in doua componente: una pentru dezvoltarea tehnologica a companiei, pentru achizitia de echipamente necesare pentru a ne ridica la nivelul calitativ impus de piata din zona scandinava, iar a doua componenta este de training", a declarat Petru Coman, administratorul SC Ensyro SRL.

 

Pe partea de training, banii au fost deosebit de importanti, reusind sa aduca firma clujeana la standardele impuse de piata Scandinava.

 

"Activitatea societatii clujene a fost mutata din Norvegia, iar fondurile nerambursabile ne-au ajutat sa ajungem la un nivel ridicat, precum cel intalnit in companiile norvegiene", a mai declarat Petru Coman.

 

 



 

Firma clujeana a reusit din fondurile norvegiene sa isi achizitioneze un dispozitiv de debitat tabla cu laser de ultima generatie, in valoare de 600.000 de euro, un robot pentru indoire de tabla si alte utilaje necesare procesarii tablei.

 

"Procentul de grant pentru investiile facute este de 60% din valoarea totala. Cofinantarea poate fi facuta din diferite surse: surse proprii, credite bancare sau leasing. Spre exemplu, in cazul utilajului de debitat tabla am primit circa 350.000 de euro, ceea ce reprezinta un mare ajutor. Fara acesti bani era aproape imposibil sa realizam investitia respectiva si sa putem incepe proiecte noi si colaborari cu clienti noi", a mai relatat Petru Coman.

 

 

 

Firma Ensyro a reusit acum sa isi creasca influenta pe piata din Suedia si Norvegia, iar acum deruleaza contracte si pe piata interna.

 

"800.000 de euro este o valoare foarte mare si investitia asta ne permite sa lucram cu noi clienti, sa oferim servicii mai complexe si o calitate superioara. Acest grant este mult mai accesibil, decat fondurile europene, pentru ca ofera conditii mai relaxate. Spre exemplu, noi primim banii inainte de investitie si nu dupa, cum se intampla cu banii de la UE. Acest lucru face mult mai usoara realizarea investiilor", a mai spus Petru Coman, administratorul SC Ensyro SRL.

 

 



Compania SC Ensyro SRL are in momentul de fata 22 angajati, fiind una dintre cele mai performante si avansate companii din Romania in domeniul procesarii colilor de metal si a asamblarilor electromecanice, lucrand in prezent pentru companii internationale si romanesti.



Programul Norway Grant este acordat prin intermediul Ambasadei Norvegiei la Bucuresti si Inovation Norway si a vizat Romania si Bulgaria pe perioada 2009-2011. Astfel de proiecte vor avea loc si in perioada urmatoare, venind cu fonduri mult mai mari pentru sprijinirea in continuare a comunitatilor locale si a companiilor romanesti.



Pentru a afla mai multe detalii despre acest tip de fonduri si despre conditiile de aplicare puteti accesa site - ul

www.norwaygrants.org.

Comentarii Facebook