Banca Transilvania, punctaj maxim la evaluarea comunicării cu investitorii


Banca Transilvania a obţinut rating Vektor maxim pentru comunicarea cu investitorii în urma evaluării Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR). Este al treilea an consecutiv în care BT primește 10 puncte din 10 pentru comunicarea cu unul dintre cei mai importanți stakeholderi ai săi.

Vektor este indicatorul comunicării cu investitorii pentru companiile listate din România și este specificat pe pagina de companie de pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Analiza, realizată prima oară în 2019, are în vedere 15 criterii de evaluare și a fost auditată și în acest an de Mazars. 

Banca Transilvania are peste 33.000 de acţionari și peste 70% capital românesc. Este prima bancă din România cotată la Bursa de Valori București, în 1997 şi este cel mai longeviv emitent din istoria BET, parte din acest indice de aproape 20 de ani. Pe lângă site-ul BVB, printre principalele canale de comunicare BT cu acționarii se numără platforma Relații investitori de pe site-ul băncii și întâlnirile online periodice. 

Recent, banca a făcut public pentru investitori calendarul de comunicare financiară pentru acest an, iar următorul eveniment este comunicarea rezultatelor financiare anuale preliminare, în 25 februarie, și conferința telefonică pentru prezentarea acestora, în 1 martie.

Comentarii Facebook