Banca Transilvania investeşte în Ebriza, start-up care digitalizează administrarea afacerii

 

Grupul Financiar Banca Transilvania, prin BT Investments, este principalul investitor într-o rundă de finanțare de 300.000 de euro lansată de Ebriza. 

 

BT face această investiție pentru a susține antreprenorii, care îşi pot gestiona mai bine afacerea datorită software-ului dezvoltat de Ebriza. Alături de Banca Transilvania investesc și Risky Business, fondul de accelerare clujean, Marceluş Suciu, fondatorul Marty Restaurants și Dan Isai, fondatorul Salad Box.

 

Aceasta rundă de investiții evaluează startup-ul românesc fondat de Cristian Dinescu și Alexandru Mareș la 1,5 milioane de euro la un an după prima lor runda de investiții și intrarea în acceleratorul Risky Business, când Ebriza a fost evaluată la jumătate de milion de euro.

 

Ebriza transformă total ceea ce înseamnă acum casa de marcat, softul de vânzare și gestiune: acestea vor fi accesate online, non-stop, de pe orice dispozitiv, urmărind în timp real activitatea firmei, a stocurilor şi a vânzărilor. De asemenea, Ebriza integrează afacerile din HORECA, retail sau servicii cu furnizorii lor sau cu prestatorii de servicii, aplicațiile de comenzi sau de rezervări printr-un marketplace deschis oricăror dezvoltatori.  

 

Prin această investiție, Grupul BT face încă un pas în ceea ce priveşte fintech-urile: în 2017 a intrat în acționariatul Timesafe, dezvoltatorul Pago, aplicație destinată gestionării şi plății facturilor de utilități, iar în martie a.c. Banca Transilvania a anunțat colaborarea cu Personetics, lider de piață în soluții bancare cognitive, cu ajutorul căruia va integra inteligența artificială în aplicația BT24 Internet Banking şi Mobile Banking, în acest an.

 

Ömer Tetik, Director General al Băncii Transilvania, a declarat: ”Suntem bucuroşi să investim în acest start-up, care va ajuta clienții IMM să îşi gestioneze mai bine afacerea. Ca bancă a oamenilor întreprinzători, este esențial să susținem inovația şi dezvoltarea unui ecosistem de start-up-uri, aşa încât să fie cât mai uşor pentru antreprenori să facă business în țara noastră”.

 

Cristian Dinescu, co-fondator Ebriza: ”Este o validare fantastică a eforturilor noastre faptul că Banca Transilvania investeşte în Ebriza. Ne dorim să oferim gratuit comercianților softul de vânzare POS - eliberare de bon fiscal - direct pe tabletă sau pe telefon cu acces la o imprimantă fiscală wireless şi să ne focusăm pe serviciile adiacente din marketplace, comerciantul trebuind să plătească doar pentru acestea din urmă”.  

 

Ebriza este unul dintre startup-urile finaliste de la Startup Avalanche, competiția anuală organizată în Cluj-Napoca de Techsylvania şi Risky Business. A făcut parte din primul program de accelerare al start-up-urilor al Risky Business Cluj. Softul funcționează deja la peste 100 de comercianți în Romania și în străinătate. 

 

Cu această infuzie de capital, Ebriza își va putea canaliza eforturile spre dezvoltarea propriului marketplace, care va da ocazia oricărui business să își conecteze instantaneu softul de vânzare și gestiune cu furnizorii de produse și servicii.

Comentarii Facebook