Avertisment pentru românii care încă consideră că banca virtuală Revolut le permite să fie „invizibili”: „ANAF e cu ochii pe tine”


Românii care încasează, dar și care efectuează plăți, respectiv transferuri prin intermediul cunoscutei aplicații Revolut, nu mai pot rămâne invizibili, avertizează ANAF. 

Orice utilizator al aplicației de banking poate fi sancționat potrivit legii.

ANAF insistă ca agenții comerciali și persoanele fizice să se bazeze cât mai mult pe plata cu cardul, în detrimentul plății cu valută cash. Astfel, în cadrul campaniei „Acceptă plata cu cardul!”, organizată de Fisc, în colaborare cu Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), șeful ANAF a vorbit despre miturile referitoare la Revolut, potrivit RTV.

Deși unii români trăiesc încă cu impresia că sunt sunt „protejați” de plata taxelor și a impozitelor, dacă utilizează Revolut, acest lucru este fals, susține Lucian Heiuș, președintele ANAF.

„Revolut este o bancă și trebuie să se supună regulilor bancare. Orice informație pe care o solicităm ne este pusă la dispoziție. Este o legendă care spune că dacă ai banii pe carduri emise de Revolut nu poți să fii urmărit de către ANAF sau că ele nu intră în sistemul general de plăți. Cardurile pot fi monitorizare atunci când există riscul de fraudă sau evaziune fiscală. Colaborăm foarte bine cu Revolut Bank. Nu avem nicio problemă pe schimbul de informație cu această companie”, a precizat șeful ANAF.

Revolut este o companie bancară cu sediul la Londra, lansată în 2015, care oferă servicii financiare, dar și de tranzacționare în crypto.

Deși utilizatorii pot deschide conturi la Revolut și pot efectua operațiuni bancare, Revolut nu este o bancă tradițională și este reglementată de Autoritatea de Conducere Financiară din Marea Britanie. În 2020 însă, Revolut a obținut o licență bancară europeană de la Banca Centrală a Lituaniei, permițându-le să ofere servicii bancare în întreaga Europă.

Lucian Ovidiu Heiuș, cel care ocupă funcția de președinte al ANAF din mai 2022, este fost membru PNL, ales deputat de Hunedoara în anul 2016. Acesta a fost numit în funcția actuală de premierul Nicolae Ciucă.

Comentarii Facebook