Măsuri disperate pentru a acoperi ”gaura” de la buget. Premierul: ”Fac un apel public către marii contribuabili să își plătească datoriile”


Premierul Nicolae Ciucă le cere marilor contribuabili să achite datoriile la buget, pentru că nu sunt bani.

Fac un apel public către marii contribuabili să își plătească datoriile către stat și în același timp dau o sarcină instituțiilor statului să facă în așa fel încât să-și îndeplinească sarcinile de serviciu și să asigure colectarea acestor venituri”, a declarat premierul la începutul ședinței de Guvern de joi.

Cu toate acestea, cel puțin oficial, premierul nu vrea să audă de aplicarea unor măsuri de austeritate. În paralel, însă, se lucrează la un OUG prin care angajările de la stat vor fi înghețate, scrie stirileprotv.ro.

Aș vrea să înțeleagă toată lumea că aici nu vorbim de măsuri de austeritate, pentru că am văzut în ultimii ani că economia, nu numai economia românească, ci orice economie, nu se dezvoltă și nu funcționează în parametrii normali pe măsuri de austeritate. În schimb, pe măsuri de cumpătare cred că se poate discuta în așa fel încât gestionarea banilor publici să poată să se facă într-un mod cât mai eficient. Și aș vrea să spun din capul locului că aceste măsuri nu vor viza în niciun fel afectarea anvelopei salariale, nu vor afecta investițiile și, de asemenea, nu vor fi introduse taxe și impozite”, a mai spus șeful Guvernului.

În spațiul public s-a vorbit că Guvernul vrea să reducă cheltuielile publice cu 20 de miliarde de lei pentru a stabiliza bugetul, afectat de încasările slabe ale Fiscului din prima parte a acestui an.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat recent că gaura la bugetul de stat nu e în niciun caz de 20 de miliarde de lei, ci încetinirea se cifrează undeva la 4,7 miliarde de lei. Ulterior, ministrul a mai spus că, de fapt, nici nu e vorba despre o ”gaură”, ci despre venituri sub așteptări.

Comentarii Facebook