Bechtel mai are de recuperat 150 de milioane de euro pentru autostrada A3

Constructorul american al autostrazii Transilvania are de recuperat 150 de milioane de euro, datorii pentru lucrarile efectuate in lunile octombrie si noiembrie.

 

Sumele care trebuie platite reprezinta lucrari efectuate de muncitorii de la autostrada pentru asfaltare, montarea grinzilor pe viaducte si a elementelor de siguranta. La suma de 150 de milioane de euro au fost adaugate si penalitati, deoarece in medie pe luna compania Bechtel efectua lucrari in valoare de 60 - 70 de milioane de euro.

 

Ministerul Transporturilor trebuia sa achite datoriile pana in data de 15 decembrie, printr-o rectificare de buget, care insa nu a mai avut loc.

Chestiunea va fi solutionata in acest an, afirma oficialii de la minister, care cred ca datoria va fi achitata din bugetul de investitii al Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Tronsonul Turda - Gilau masoara 42 de kilometri si a fost inaugurat in data de 1 decembrie. Lucrarea a inceout in urma cu 5 ani si potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii companiei Bechtel a costat 600 de milioane de euro.

Comentarii Facebook