Autoritatile clujene au depus proiecte pentru doar jumatate din fondurile europene alocate

Autoritatile au depus pana acum proiecte doar pentru jumatate din suma alocata polului de crestere Cluj-Napoca prin Programul Operational Regional.

 

Potrivit statisticii Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, pana la data de 30 iulie autoritatile au depus 3 proiecte, dar niciunul dintre acestea nu a ajuns nici macar in faza de precontractare. Din cele 82 de milioane de euro alocate Clujului, singurul oras desemnat pol de crestere in regiune, proiectele depuse insumeaza 41 de milioane de euro.

 

Reprezentantii ADRNV arata ca un alt domeniu in care proiectele depuse pana acum nu acopera sumele alocate este este cel destinat imbunatatirii dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta. Pe acest domeniu, a fost depus un singur proiect, in valoare de 9,8 milioane de euro, desi fondurile alocate depasesc 12 milioane de euro.

 

Cele mai solicitate, potrivit datelor ADRNV, sunt sumele destinate reabilitarii infrastructurii educationale. Sumele proiectelor depuse depasesc cu 264% alocarile. Din acest motiv, depunerea de proiecte pe acest domeniu a fost suspendata. 20 dintre cele 98 de proiecte depuse au fost deja aprobate, valoarea lor ridicandu-se la 17,8 milioane de euro. Alte 24 de proiecte din domeniul invatamantului au fost respinse.

Comentarii Facebook