Marga acuza Guvernul de incompetenta si de coruptie in atragerea fondurilor europene


Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj deruleaza in acest moment 48 de programe europene pentru atragerea de finantare. Valoarea acestor proiecte se ridica la 50 de milioane de euro, anunta rectorul UBB Cluj, profesorul Andrei Marga.

Rectorul sustine, insa ca atragerea fondurilor este ingreunata de "incompetenta si de coruperea autoritatilor si de birocratie". Andrei Marga sustine ca Guvernul actual este incapabil se a asigura cofinantarea proiectelor, lucru care duce inevitabil la blocarea acestora.

"Coruptia sistematica din oficiile ministerelor si guvernului face ca proiecte in care intra membri ai partidului de guvernamant sa aiba sanse de castig, iar ceilalti sa fie de la inceput descurajati. Se poate observa, pe acte, cum efective nulitati profesionale, drapate ca "activisti politici", ajung sa se "doteze" cu programe finantate de Uniunea Europeana, iar efectivii specialisti sa nu reuseasca accesarea, incat, daca Comisia Europeana va avea ideea unei examinari a ceea ce s-a petrecut in ultimii ani, "cazul Puwac" se va dovedi a fi fost doar un inceput modest", a declarat profesorul Andrei Marga.

Rectorul UBB Cluj sustine ca Guvernul taie si salariile aferente proiectelor europene.

"In acest moment, celor din sfera publica, inclusiv din universitati, li se taie salariile de catre guvern, inclusiv cele aferente proiectelor europene, in vreme ce in sfera privata cei care elaboreaza programe sunt stimulati financiar, incat guvernarea actuala din Romania afunda tara intr-o ineficace si inutila descurajare a serviciilor publice", a mai spus profesorul Andrei Marga.

Comentarii Facebook