Aproximativ 1 din 3 români nu își permite o mașină



Un nou studiu publicat de Eurostat arată că România este țara din UE cel mai mare procent din populație care nu își permite un automobil.

Cu toate că avem una din creșterile cele mai mari de inmatriculări de mașini noi din UE, în 2017, unul din trei români nu își permitea o mașină spre deosebire de vecinii nostri; doar unul din cinci bulagari sau unguri sunt in acestă situație. Acesta este semnul că la noi cine iși poate cumpăra o mașină și-o schimbă mai repede sau își mai ia una nouă pentru familie în timp ce cei ce nu au avut pănă acum au posibilitatea să își o mașină situația lor materială nu s-a îmbunatățit într-atata încât să își ia o primă mașină nouă.

Un procentaj de 7% din populația Uniunii Europene nu și-a putut permite o mașină anul trecut, nivelul fiind în scădere cu 0,7 puncte procentuale față de 2016, potrivit datelor Eurostat.

Mai mult de 1 din 5 persoane nu își permit o mașină în România (unde procentajul este de 29,8%), Bulgaria (20,6%) și Ungaria (20,1%).

La capătul opus al scalei, cele mai mici procentaj de persoane care nu pot avea o mașină se regăsesc în Cipru și Malta (ambele 1,7% din totalul populației), urmate de Luxemburg (2,2%), Italia și Franța (ambele 2,7%).

Tendințe descendente au fost observate în toate statele membre ale UE, excepțiile fiind Austria (+ 0,4 puncte procentuale), Danemarca (+ 0,3 puncte procentuale), Luxemburg (+ 0,2 puncte procentuale), Franța (+ 0,1 puncte procentuale) și Olanda (unde nivelul a stagnat).

Comentarii Facebook