Miercuri 28 Septembrie

Aproape 6.000 de angajatori au depus cereri pentru obținerea șomajului tehnic într-o singură zi


Șeful ANOFM anunță că deja aproape 6.000 de angajatori au depus cereri pentru obținerea șomajului tehnic pentru 70.000 de angajați.

Astfel, 5.800 de angajatori au facut cereri pentru 70.000 de angajati in vederea obtinerii somajului tehnic, dupa prima zi de depunere a solicitarilor, a declarat Victor Picu, presedintele ANOFM.

Potrivit acestuia, in general, cererile se fac de angajatori din HoReCa, prelucrarea confectiilor si comertul cu amanuntul.

Picu a atras insa atentia ca exista angajatorii care fac greseli in sumele pe care le cer.

"Angajatorii trebuie sa urmareasca foarte bine lista pe care o depun. Dupa prima zi sunt cateva greseli, din neatentie sau din lipsa cunoasterii ordonantei. Sumele pe care le cer beneficiarii sunt acelea care se calculeaza de la data suspendarii contractului pe toata perioada starii de urgenta.

Se ofera 75% din salariul mediu brut al angajatului, dar calculul se face de la data suspendarii contractului notificat in REVISAL. Pentru salariatii cu salarii mai mici decat salariul mediu national, calculul se face raportat la 75% din salariul pe care l-a avut salariatul, se trece in lista salariul si indemnizatia se cere la 75% din acest salariu", a precizat Picu, la Digi24.

Presedintele ANOFM a subliniat ca angajatorii care fac greseli sunt sunati si se cere recompletarea documentelor.

Angajatorii care vor sa obtina indemnizatie de somaj tehnic pentru salariati pot depune, de miercuri, cererile la Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca sau, dupa caz, la Agentiile Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala.

Depunerea documentelor pentru indemnizatiile aferente perioadei 16-31 martie 2020 se face in perioada 1-10 aprilie 2020.

Comentarii Facebook