Sambata 28 Noiembrie

Aproape 2 milioane de tineri au aplicat pentru joburi în străinătate în 2019


Aproape două milioane de români au trimis aplicații pentru a lucra la firme din străinătate, în primele zece luni ale acestui an. Cei mai interesați sunt tinerii cu vârste cuprinde între 25 și 35 de ani.

Tot mai mulți români vor să plece la muncă în străinătate, o arată cele mai noi date. Din luna ianuarie și până în octombrie anul acesta, două milioane de români au aplicat pentru oferte de locuri de muncă din alte țări, scrie Digi 24.

Economistul Mircea Coşea a declarat la Digi24 că opţiunea românilor pentru locuri de muncă în străinătate este cauza faptului că măsurile care se iau în ţară sunt insuficiente şi pentru că nu există o politică demografică adecvată.

S-a crezut că dacă se măresc lefurile mulţi vor rămâne, nu e aşa. În România nu există siguranţă, este o populaţie stresată, sub impulsul unor noutăţi care ne sperie, de la cutremure, boli până la nesiguranţă politică. Există încă mari condiţii ca populaţia României să fie tentată să plece în exterior.

Cei care se vor întoarce o vor face în proporţie infimă, pentru că, odată plecaţi, îşi caută o viaţă unde să poată să rămână, să înceapă să fie ai celor de acolo.

Deocamdată nu conştientizăm că principala problemă nu e autostrada sau spitalul, ci demografia. În România se vor întâmpla lucruri grave, pentru că din 1990 nu a existat o politică demografică coerentă”, a explicat Mircea Coşea.


.

Comentarii Facebook