Apple nu mai este cel mai mare producator de smartphone -uri


Comania Apple a pierdut titlul de cel mai mare producator de smartphone -uri din lume, fiind intrecuta de cel mai mare rival al sau.

Samsung Electronics a produs in perioada iulie - septembrie 27,8 milioane de smartphone-uri, cu 44% mai mult fata de trimestrul precedent si de patru ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, scrie Mediafax.

Compania americana Apple a produs si livrat in ultimul trimestru 17,1 milioane de gadgeturi, avand o cota de piata de 14,6%, fata de 32% cat a avut Samsung. Locul al treilea este ocupat de Nokia cu 14,4% cota de piata.

Marele avantaj pe care se bazeaza succesul Samsung este sistemul de operare Android produs de Google, cu ajutorul caruia compania si-a crescut vanzarile de smartphone-uri Galaxy si de tablete PC.

Sud-coreenii au realizat un profit pe divizia de telecomunicatii de 2,2 miliarde dolari, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut. De cealalta parte, profitul Apple a inregistrat un profit mai mare cu 53% in trimestrul trei, ajungand la 6,6 miliarde dolari.

Comentarii Facebook