Apartamentele din Cluj-Napoca, la fel de scumpe ca în București

 

 

Clujul are cele mai scumpe apartamente din țară, fiind depășit numai de București, unde prețul mediu de vânzare pe metru pătrat este de 968 euro.

 

Preţurile medii de tranzacţionare ale apartamentelor vechi sunt aproape similare în Bucureşti şi Cluj-Napoca, dar trendul rămâne unul de scădere, cu toate că ritmul s-a mai domolit, iar în unele oraşe sunt chiar şi mici semne de creştere. 

 

În semestrul I din 2012, preţul mediu de tranzacţionare al apartamentelor vechi, la nivel national, a fost de aproximativ 704 eur/mp, în scădere cu aproximativ 2% comparativ cu semestrul II din 2011.

 

O particularitate a acestei perioade este aceea că deşi apartamentele au cunoscut o scădere continuă de la începutul perioadei de criză, variaţia puternică euro/leu din ultima perioadă a facut însa ca în majoritatea cazurilor, pentru românul plătit în moneda naţională, apartamentele sa fie de fapt mai scumpe comparativ cu semestrul trecut şi cu aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat Adrian Crivii, preşedintele companiei de evaluare DARIAN, care a realizat studiul.

 

În ceea ce priveşte preţul mediu de tranzacţionare al apartamentelor noi, la nivelul celor 27 de oraşe care fac obiectul prezentei analize de piaţă, acesta a fost de aproximativ 785 eur/mp, în scădere cu aproximativ 2% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Raportat la moneda naţională de fapt apartamentele vechi au înregistrat o creştere de aproximativ 1%.

 

Prețul pe metru pătrat în cazul apartamentelor noi a fost în primul semestru al anului 2012 de 1157 euro/mp în București, de 986 euro/mp în Cluj-Napoca şi de 949 euro/mp în Iași.

 

Comentarii Facebook