Duminica 28 Aprilie

Angajații români care vor primi peste 2.100 lei în plus la salariu de anul viitor. Ministerul Muncii a decis că au „salarii nemotivante”


În plină criză economică, Ministerul Muncii a elaborat un proiect de act normativ care majorează salariile celor 7.888 angajați din subordine cu 2.170 de lei pentru fiecare, începând cu 1 ianuarie. 

Aproape 8.000 de bugetari români vor primi peste 2.100 de lei în plus la salariu, pe motiv că veniturile lor nu sunt motivante. Creşterea brută de 2.200 de lei înseamnă aproximativ 1.600 de lei net pentru fiecare persoană în parte. Decizia se va aplica până în 2027, după ce s-a constatat că veniturile pe care le obțin aceștia nu sunt motivante.

„Având în vedere salariile nemotivante, creșterea volumului de muncă și exercitarea de către funcționarii publici și personalul contractual din cadrul serviciilor publice deconcentrate ale instituţiilor din subordinea și sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale a funcțiilor general similare cu cele exercitate de către persoanele cu funcții similare din cadrul administrației publice centrale, și, totodată, pornind de la necesitatea respectării principiului constituțional al egalității în fața legii în sensul că nivelul maxim al salariului de bază trebuie să fie același pentru tot personalul care beneficiază de aceleași condiții de muncă, indiferent de instituția și autoritatea publică în care își desfășoară activitatea, se impune adoptarea prezentei ordonanțe de urgență a Guvernului", se arată în nota de fundamentare a actului normativ, potrivit Antena 3 CNN.

Cei 7.888 de angajați provin din următoarele instituții subordonate Ministerului Muncii: Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) și casele teritoriale de pensii, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, Agenția Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă și Inspecția Muncii.

Comentarii Facebook