Angajații români care vor primi 500 de lei în plus la salariu şi vouchere de vacanţă. Executivul a aprobat majorări salariale, de la 1 august


Guvernul a decis să crească veniturile pentru toate categoriile de angajați din Sănătate, pentru a pune capăt grevei. Cei mai norocoşi angajaţi vor primi cu 500 de lei mai mult.

Executivul a aprobat majorări salariale, de la 1 august, pentru personalul de specialitate medico-sanitar angajat cu timp parțial care efectuează gărzi și pentru personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar-sanitar care asigură asistență medicală. Sursa de finanțare pentru aceste creșteri de salarii va fi Fondul Național Unic de Sănătate, şi nu bugetele instituțiilor medicale.

Astfel, Guvernul s-a angajat să crească veniturile personalului medical, majorările urmând să fie acordate începând cu 1 august. 

Câţi bani primesc în plus medicii şi asistentele, din 1 august

Dacă fac gărzi, asistenţii medicali primesc 500 de lei în plus pe lună, încă 100 de lei pentru fiecare zi de sărbătoare legală lucrată, dar și pentru celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nu se lucrează.

Se vor acorda 500 lei pentru asistenţii medicali, tehnicieni de radiologie şi imagistică licenţiaţi, asistenţi medicali de laborator clinic licenţiaţi, licenţiaţi în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenţi medicali dentari licenţiaţi, asistenţi medicali de profilaxie dentară licenţiaţi, asistenţi medicali licenţiaţi în nutriţie şi dietetică, moaşe, asistenţi medicali, surori medicale, indiferent de nivelul studiilor.

Medicii primesc 500 lei în plus în caz că efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază, dar şi 1.000 de lei dacă au două gărzi în aceeaşi situaţie.

Suma de 500 lei se acordă pentru medicii, indiferent de gradul profesional, care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază. 

Suma de 1.000 de lei se acordă pentru medici, indiferent de gradul profesional, care efectuează lunar cel puţin două gărzi în afara normei legale de bază, şi 500 de lei pentru biologii, chimiştii şi biochimiştii care efectuează lunar cel puţin două gărzi, se arată în comunicatul Sanitas.

De asemenea, dacă efectuează lunar cel puțin două gărzi, biologii sau chimiştii vor primi 500 de lei în plus la salariu.

În rândul revendicărilor acceptate de Executiv se numără și finanțarea voucherelor de vacanță de la bugetul de stat, pentru toți angajații din sistemul public de Sănătate, începând cu 1 iulie 2023, legiferarea zilelor suplimentare de concediu de odihnă, deblocarea negocierilor și semnarea CCM.

Greva din Sănătate nu se anulează, nici după măririle salariale anunțate de Guvern. Angajații din Sănătate refuză să mai facă gărzi suplimentare!

Comentarii Facebook