Angajaţii disponibilizaţi de la Poşta Română Cluj, purtaţi pe drumuri cu ajutorul de şomaj

 

Angajaţii disponibilizaţi de la Poşta Română Cluj şi-ar putea primi ajutoarele de şomaj numai în decembrie, din cauza birocraţiei şi a unui sistem defect.

 

Numai la Cluj nu au fost acceptate dosarele foştilor angajaţi la AJOFM Cluj, din cauza faptul că cei de la Compania Poşta Română nu au fost în stare să trimită formularul solicitat. 

 

"Un ultim apel disperat din partea fostilor lucratori ai Postei Romane Cluj-Napoca, disponibilizati in luna octombrie, plimbati de colo-colo si batjocoriti atat de catre compania de Posta, cat si de catre Oficiul de Şomaj:

 

Am ajuns la capatul rabdarii oameni buni, de saptamani de zile suntem purtati degeaba pe drumuri, ore in sir, timp pierdut inutil pe la cozi interminabile, pentru ca, in cele din urma sa ni se tranteasca in fata invariabil: asta nu e buna, faceti rost de alta!

 

Este vorba de faptul ca, conducerea Fortelor de Munca Cluj (spre deosebire de alte oficii de munca din tara) nu accepta decat un anumit format de formulare, pe cand compania de posta trimite alt tip, de unde rezulta pierdere de timp, cheltuieli inutile si nervi din partea celor ce-si cer drepturile si nu le mai primesc! Asta in timp ce in alte judete colegi de-ai nostri au deja de mult carnetele de somaj si dosarele in regula! Nimanui nu-i pasa de cei care nu mai au bani nici de o bucata de paine, ce sa mai vorbim de alte cheltuieli! Din partea conducerii Postei Romane Cluj am primit doar ridicari din umeri si calde asigurari ca, daca nu vom primi indemnizatia de somaj luna asta, o vom primi luna viitoare sau peste 2 luni, dar se gandeste onor conducerea Postei ca noi nu avem sute de euro salariu, ci asteptam amarata aia de suma pentru a ne acoperi macar partial cheltuielile care cresc pe zi ce trece? Ca avem de achitat taxe de intretinere la blocuri, copii de trimis la scoala. Lor ce le punem pe masa, promisiuni? Adevarat e ca bogatul nu crede saracului, dar nici chiar asa! 

 

Ce sa ne mai putem face intr-o tara in care cele mai elementare drepturi ale celor ce-au muncit o viata sunt calcate in picioare, chiar de catre cei care ar trebui sa-i protejeze? Sa mergem la furat, dupa ce zeci de ani ne-am chinuit cu un salariu de mizerie sa supravietuim? Am ajuns sa ne cersim drepturile noastre, batand pe la porti incuiate, purtati de colo colo ca niste gunoaie batute de vant?

 

Chiar nu mai intereseaza pe nimeni de nimic? Totul se reduce doar la politica si la strans averi? Dezinteres total?

 

Se pare ca in sfarsit, formularele trimise de Bucuresti au ajuns la oficiul Fortelor de munca, acolo unde trebuiau sa ajunga de mai bine de o luna, dar cand am dat un telefon sa intrebam de situatie, un oarecare angajat cu functie mare ne-a raspuns rastit, de parca am fi batut la usa lui sa-i cerem de pomana, ca n-avem decat sa asteptam pana prin decembrie pentru ajutorul de somaj, cele cateva zeci de dosare cer truda nu gluma, tipic birocratiei romanesti, care munceste cu viteza melcului turbat dupa tipicul: El odihneste, eu stau, tu privesti! Oare nu e nimeni sa-i stranga nitel de haturi pe harnicii nostrii functionari?

 

Sau macar sa le stearga fruntile asudate de atata trandaveala? Ei uita ca salariile pe care le primesc se datoreaza tocmai acelora pe care-i plimba degeaba pe drumuri si-i trateaza cu atata dispret?", ne-a scris un fost angajat.

 

Liderul sindical de la Poșta Cluj HABAR nu are ce se întâmplă în instituție! Cum a ajuns să își ceară scuze de la șeful AJOFM Cluj

Comentarii Facebook