Duminica 28 Aprilie

Angajaţii din IT plătesc de la începutul lunii taxe mai mari statului. Ce trebuie să știi despre eliminarea scutirii de impozit pentru IT-iști


Legea prin care Guvernul a eliminat scutirile de taxe şi impozite a intrat în vigoare. Angajaţii din IT, cei din construcții, agricultură şi industria alimentară plătesc de la începutul lunii noiembrie taxe mai mari la stat. 

Peste 200.00 de angajați din industria IT vor plăti impozit de 10% pe venit, de care erau scutiţi până acum. Taxa se va aplica doar pentru suma din salariu care depăşeşte pragul de 10.000 de lei brut. De exemplu, la 15.000 de lei, un informatician va achita 500 de lei, adică impozitul pentru 5.000 de lei. 

Pachetul de modificări fiscal - bugetare asumat de guvernul condus de Marcel Ciolacu pentru a reechilibra deficitul bugetar a intrat în vigoare la începutul lunii noiembrie după ce săptămâna trecută a fost promulgat de preşedintele Iohannis şi publicat în Monitorul Oficial pe data de 27 octombrie 2023.

Astfel, începând din 1 noiembrie se elimină scutirea de impozit pe venit pentru cei care lucrează în IT. Aceştia vor plăti un impozit de 10% pe venit pentru suma care depăşeşte salariul de 10.000 lei brut, scrie Observator. 

Comentarii Facebook