Angajatii de la Remarul, din nou la protest in curtea fabricii


Angajatii de la Remarul 16 februarie au protestat si in aceasta dimineata in curtea fabricii, pentru a doua zi consecutiv. Salariatii sunt nemultumiti ca salariile pe luna trecuta le-au fost diminuate cu 8 pana la 12 procente.



Sindicalistii si conducerea au negociat in aceasta dimineata pe marginea nemultumirilor ridicate de muncitori. „In cele din urma conducerea a recunoscut ca a gresit si a decis sa le dea oamenilor salariile in proportie de suta la suta”, a declarat pentru Stiri de Cluj Grigore Pop, presedintele Cartel Alfa, confederatie la care sunt afiliati sindicalistii de la Remarul.

Pop considera ca protestul angajatilor a fost justificat si ca a fost vorba de o miscare spontana. Cei peste 600 de muncitori de la fabrica clujeana de material rulant au fost informati ieri ca primesc salarii diminuate pe luna februarie, pe motiv ca nu s-a realizat productia. Sindicalistii au explicat  conducerii ca aceasta situatie a fost generata de faptul ca in luna februarie numarul de zile lucratoare a fost mai mic.



Angajatii si-au reluat lucrul in aceasta dimineata, dupa aflarea rezultatelor negocierilor avute de liderii sindicali cu administratia fabricii.

 

Foto : Ziua de Cluj

Comentarii Facebook