ANAF cedează presiunii publice. Nu vor mai fi aplicate amenzi pentru ”mărunțișul” uitat în casa de marcat

 

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Stefan Diaconu, a anunțat că va fi schimbată legea, urmând să nu mai fie aplicate amenzi pentru sume infime găsite în plus sau în minus în casele de marcat.

 

Pragul va fi de 300 de lei. ”Joi, în ședința de Guvern vom citi în primă lectură acest proiect: se va stabili un prag de 300 de lei al diferențelor nefiscalizate, pornindu-se de la realitatea că poate exista un marunțiș lăsat neintenționat. Sau pot fi greșeli umane - ai emis 400 de bonuri într-o zi, dar ai uitat de un bon și vine taman atunci Antifrauda peste tine. Sub acest prag nu vor fi sancțiuni. Peste acest prag, pe lângă amenda contravențională între 10.000-15.000 de lei, măsura suspendării se va lua doar dacă nu acceptă plata a de zece ori suma nefiscalizată, dar nu mai puțin de 10.000 de lei. Pentru că putem merge într-un club cu dever mare, căruia să îi găsim 310 lei diferență, iar el să plătească doar 3.100 de lei, adică o picătură din ceea ce încasează ei. E o abordare. Va fi apoi introdus caietul de bani personali și să intrăm în zona fiscalizării bacșișurilor”, a spus Gelu Diaconu, pentru hotnews.ro.

 

Șeful ANAF a spus că instituția pe care o conduce recuperează numai ”10%” din prejudiciile constatate.

 

Cu această masiva intrare de volum de prejudicii, din 2014, procentul a scăzut la 5%. E drept, în cazul unui titlu executoriu pe care îl primești, în 2014, executarea silită se poate dovedi laborioasă, iar rezultatele să fie vizibile mult mai târziu. Dar, după inventarierea tuturor titlurilor de creanță, primite în 2014, de către ANAF, am constatat că circa 42% din prejudiciile primite, spre executare, sunt nerecuperabile", a spus Gelu Diaconu.

Comentarii Facebook