Alin Tise nu abandoneaza proiectul pistei de 3.500 de metri, care seamana tot mai mult cu o utopie - VIDEO

 

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a vorbit si luni, la finalul ceremoniei de desemnare a pasagerului cu numarul un milion, de proiectul construirii pistei de 3.500 de metri de la Aeroportul International Cluj.

 

"Pista este intr-o procedura avansata. Urmeaza sa reluam procedura de licitatie si sa speram ca de data aceasta sa avem un investitor sau chiar mai multi care sa doreasca sa o realizeze, evident tinand cont de constrangerile economice pe care le avem cu totii in momentul de fata", a declarat Alin Tise.

 

Presedintele Consiliului Judetean Cluj a mai spus ca "exproprierile sunt deja in stare finala de identificare si evaluare si urmeaza sa expropriem pe masura ce vom avea nevoie de teren. Exproprierile vor fi incepute anul viitor in momentul in care va incepe construirea pistei se va expropria pe etape in fucntie de terenul de care avem nevoie pentru a construi pista".

 

Realitatea il contrazice pe Alin Tise, pentru ca localnicii din Someseni si Apahida, care au teren in zona, au predat documentele de proprietate inca din luna iunie firmei de avocatura care se ocupa de exproprieri.

 

Proiectul este blocat de faptul ca licitatia se face pe credit furnizor si nu pe finantare directa din bugetul Consiliului Judetean. Singura firma care a fost interesata de aceasta investitie la prima licitatie a fost Romstrade, detinuta de miliardarul Nelu Iordache, cu toate ca alte 75 de societati au achizitionat caietul de sarcini.

 

Creditul furnizor, care presupune ca firma va construi pista de 3.500 de metri in valoare de circa 115 milioane de euro din venituri proprii, este cel care ii tine pe cei interesati departe de lucrarea de la Aeroportul International Cluj.

 

Oferta depusa de firma Romstrade nu a fost acceptata de catre comisia de licitatie din cadrul Consiliului Judetean Cluj si procedura de adjudecata a lucrarii urmeaza sa fie repetata.

 

Comentarii Facebook