Aeroportul Cluj va reveni la traficul din 2019, în 4 - 5 ani


Aeroportul Cluj va reveni la traficul din 2019, dinainte de criza pandemică, abia în 4 - 5 ani, consideră directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo. 

Traficul este în creștere. Acum suntem la 35% din capiatate, față de 2019. Ne așteptăm să avem aproximativ 800 - 900 de mii de pasageri. Varianta optimistă ar fi un milion de pasageri. Acesta este trendul și în România. La începutul anului am fost mai optimiști. Am estimat pentru România aproximativ 10 milioane de pasageri, dar am revizuit estimările. În toată România vom avea aproximativ 8 milioane de pasageri. În 2019, în România au fost 24,7 de milioane de pasageri. Cam în 4 - 5 ani vom reveni la traficul din 2019, dar în ceea ce privește vaccinarea suntem optimiști. Începând din luna iunie vom avea peste 100.000 de pasageri dus-întors, pe Aeroportul Cluj, care se pot vaccina gratuit. Mai sunt și aparținătorii. 

Vom ruga companiile aeriene ca la sosire să anunțe pasagerii că au această posibilitate de a se vaccina. Desigur și cei care pleacă, dacă au timp, se pot vaccina”, a declarat directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo.

Centrul de vaccinare din Aeroportul Cluj a fost deschis marți, 22 iunie, și folosește serul Johnson&Johnson. Administrarea se face într-o singură doză, cu eliberarea pe loc a certificatului de vaccinat. 

Aeroportul Cluj are centru de vaccinare COVID-19. Ce tip de vaccin se face și cum va funcționa centrul

Comentarii Facebook