IT -ul salvează industria Clujului, care nu mai prea există


IT -ul este de fapt motorul de dezvoltare al Clujului, cu toate că și în administrație și domeniul sanitar sunt salarii mari, dar acolo numai se cheltuie. 

În Cluj, 9% din totalul salariaţilor lucrează în IT, adică 23.517 de oameni, din 260 de mii de angajați, iar lucrurile stau aproape la fel și în Iași (8%), și Timiș (6,7%). Față de anul 2008, creșterea este de 5 - 7 procente, adică foarte mult. 

Pe oraşe, pe primele patru poziţii, clasamentul oglindeşte exact clasamentul centrelor universitare din România după numărul de studenţi. Industria a mers acolo unde sunt marii robineţi de talente, unde sunt marile şi cele mai bune universităţi. O sur­priză e Constanţa, care deşi e al cincilea cen­tru universitar, ocupă doar poziţia a 13-a. Pe de altă parte, Constanţa are potenţialul de a deveni în zece ani unul din polurile IT de top din România, mai ales în contextul mun­cii hibride (birou şi de oriunde). Localităţile cu potential de «vacanţă» au o şan­să specială. În general, credem că apetitul ti­nerilor pentru a urma facultăţi IT a crescut şi creşte tot mai mult. E nevoie ca piedicile care au fost şi sunt în calea creşterii numă­ru­lui de locuri la facultăţile de IT să ca­dă”, a ex­plicat Florin Talpeş, CEO şi cofondator al pro­du­cătorului de software de securitate IT Bitdefender, potrivit Zf.ro.

Comentarii Facebook