Aeroportul Cluj are centru de vaccinare COVID-19. Ce tip de vaccin se face și cum va funcționa centrul


Aeroportul Cluj a deschis, marți dimineața, un centru de vaccinare COVID-19, care va funcționa 12 ore pe zi, 7 zile din 7. 

Doritorii vor fi vaccinați gratuit cu Johnson & Johnson, într-o singură doză. Centrul de vaccinare este amplasat în zona publică a Terminalului de Sosiri și dispune de toate dotările și facilitățile necesare. Serul folosit este Janssen produs de Johnson&Johnson, administrat în doză unică, iar persoanele vaccinate primesc pe loc dovada imunizării. În centrul de vaccinare  din incinta Aeroportului Cluj se pot vaccina atât cetățenii români cât și cetățenii din Uniunea  Europeană și cei cu rezidență în România. Cabinetul de vaccinare funcționează zilnic între orele  08:00 – 20:00 și nu este nevoie de programare.  

Vaccinarea este o reușită, datorită colectivului de la Aeroportul Cluj și a celor din instituțiile clujene, care au spus imediat ”Da!”. Prima echipă medicală, pentru că vor fi mai multe echipe medicale, având în vedere că este o durată de 12 ore și este o activitate în 7 zile din 7.

Este foarte important să reținem că, chiar dacă avem o incidență scăzută, virusul SAR Cov 2 este prezent și singura modalitate specifică de a ne proteja este vaccinarea. Prin vaccinare obținem nu o protecție cum ar dori fiecare de 100%, dar avem o protecție față de formele medii, față de formele severe, scăderea ratei de deces și scăderea presiunii pe spitalele cu pat de COVID. Nedorim și așteptăm să avem un flux mare, atît de călători care pleacă și se întorc, cât și aparținătorii care îi așteaptă să asigure o rată mare de vaccinare”, a declarat directorul DSP Cluj, dr. Mihai Moisescu.

Prefectul Județului Cluj, domnul Tasnádi István-Szilárd a declarat: ”Am considerat cu toții că  deschiderea acestui centru reprezintă un punct de interes. Este vorba despre vaccinul Johnson &  Johnson. Vaccinarea se va face de luni până duminică de la 8 dimineața la ora 20”. 

”Prin deschiderea acestui centru de vaccinare, Aeroportul Internațional Cluj se alătură  demersurilor de a stopa pandemia SARS-COV-2 și sprijină astfel campania națională de  vaccinare. Prin asigurarea acestei facilități, oferim pasagerilor noștri posibilitatea să  călătorească din nou în siguranță în contextul în care multe țări nu mai impun restricții pentru  persoanele vaccinate”, a declarat directorul general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, David Ciceo. 

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat că, în acest an, se va ajunge la 800.000 de pasageri pe Aeroportul din Cluj, iar centrul de vaccinare poate fi folosit de oricine. 

Traficul este în creștere. Acum suntem la 35% din capiatate, față de 2019. Ne așteptăm să avem aproximativ 800 - 900 de mii de pasageri. Varianta optimistă ar fi un milion de pasageri. Acesta este trendul și în România. La începutul anului am fost mai optimiști. Am estimat pentru România aproximativ 10 milioane de pasageri, dar am revizuit estimările. În toată România vom avea aproximativ 8 milioane de pasageri. În 2019, în România au fost 24,7 de milioane de pasageri. Cam în 4 - 5 ani vom reveni la traficul din 2019, dar în ceea ce privește vaccinarea suntem optimiști. Începând din luna iunie vom avea peste 100.000 de pasageri dus-întors, pe Aeroportul Cluj. Mai sunt aparținători. 

Vom ruga companiile aeriene ca la sosire să anunțe pasagerii că au această posibilitate de a se vaccina. Desigur și cei care pleacă, dacă au timp, se pot vaccina”, a declarat directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo.

Vaccinul administrat este unul într-o singură doză, astfel că oamenii nu vor mai trebui să revină.

Acest tip de vaccin este monodoză, este vaccin Johnson & Johnson și se administrează o dată. Nu se mai revine și pentru a doua doză”, a spus prefectul Clujului, Tasnadi Szilard. 

Comentarii Facebook