Aeroportul Cluj este in blocaj. Alin Tise a numit in CA un patron al unui coafor falimentar - VIDEO


Aeroportul din Cluj este in blocaj financiar, dupa ce noul Consiliu de Administratie numit de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a blocat bugetul si vrea sa dea oameni afara.

Unul dintre noii membri ai CA, Valentin Grigoriu, este contestat de angajati si de conducere pentru ca nu are experienta. Grigoriu a condus un coafor falimentar si nu are experienta administrativa. "Oare cum s-a oprit Consiliul Judetean la aceasta persoana din Bucuresti? Oare nu erau specialisti in Cluj? Acest domn a condus un coafor si acum conduce Aeroportul Cluj", a spus David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj.

Din bugetul pe acest an, Aeroportul ar fi trebuit sa repare vechea pista pentru a avea o cale de rulare secundara, dar Valentin Grigoriu a spus ca acest lucru nu este necesar, a precizat Iuliu Pop, directorul general adjunct. "Acest domn a spus ca trebuie si sa dam afara din angajatii Aeroportului. In plus a cerut si sa nu investim in vechea pista pentru ca nu avem nevoie de ea. Acesti oameni vor sa blocheze activitatea", a mai spus Iuliu Pop.

Profitul pe anul trecut al Aeroportului Cluj a fost de 19 milioane de lei, bani virati in bugetul Consiliului Judetean Cluj.

Interesant este ca restul regiilor din subordinea CJ Cluj sunt falimentare si primesc bani de la buget pentru a supravietui.

David Ciceo a spus ca in sedinta Consiliului de Administratie de luni, 13 mai, Valentin Grigoriu, a numit presedintele CA. "Cine l-a gasit pe acest domn care a fost acum 15 ani director la Aeroportul Baneasa timp de 3 luni? Are 67 de ani si este proprietar ul unui coafor falimentar cu 2 angajati. Nu stim cum a fost numit. El zice ca pe aeroport sunt nave si nu aeronave. Nu stie nimic", a mai spus Ciceo.

Aeroportul va contesta numirea lui Valentin Grigoriu in functia de presedinte al CA, pentru ca nu s-a respectat cvorumul.

-------------------

UPDATE

Conducerea Consiliului Județean Cluj susține că nici nu este adevărat din acuzațiile aduse.

CONDUCEREA AEROPORTULUI INTERNAȚIONAL DIN CLUJ CONTINUĂ SĂ MINTĂ ÎN CEL MAI JOSNIC MOD CU PUTINȚĂ.

MINȚIȚI atunci când afirmați că membrii Consiliului de Administrație nu au dorit dialog cu reprezentanții sindicatului. Aceștia au propus ca, împreună cu directorul general și doi reprezentanți ai sindicatului, să fie continuată ședința Consiliului într-o altă locație, în condiții decente și de securitate. AȚI REFUZAT! Acest fapt este consemnat și înregistrat. De altfel, vă informăm că în legătură cu această acțiune DELOC SPONTANĂ ci chiar încurajată de conducerea aeroportului,  sesizăm de urgență instituțiile competente în a soluționa astfel de cazuri speciale: Serviciul Român de Informații - SRI, Autoritatea Aeronautică Civilă Română - AACR,  Ministerul Transporturilor și Brigada Antitero. 

MINȚIȚI atunci când afirmați că nu a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine. Vă transitem doar o fotografie drept probă.

MINȚIȚI atunci când spuneți că doriți binele angajaților. De fapt, îi folosiți drept scut pentru a vă păstra privilegiile și indemnizația enormă pe care v-ați acordat-o în valoare de 23.260 lei, lunar, egală cu a Președintelui României! La această indemnizație vă acordați și alte sporuri.

MINȚIȚI atunci când deplângeți salariile angajaților. De fapt, prin diferențele enorme din grila de salarizare, îi folosiți pe angajați pentru a-i manipula. Vă transmitem și această grilă total discriminatorie. Poate sindicatul ar trebui să ofere explicații celor pe care îi reprezintă.

MINȚIȚI atunci când afirmați că angajații au cele mai mici salarii din țară. În fapt, aeroportul clujean oferă  o medie a salariilor mai mare ca cea a angajaților aeroporturilor din Timișoara sau Sibiu.

MINȚIȚI atunci când vorbiți despre dezvoltarea aeroportului. Cu bună știință și contrar interesului economic al Regiei, introduceți în bugetul de venituri și cheltuieli, prin fals, credite în valoare de 290 milioane lei, sume care să fie garantate de către Consiliul Județean - adică din bani publici, sumă care nu va putea fi achitată de către aeroport nici în următorii 20 de ani. Astfel de măsuri sunt o bătaie de joc la adresa investițiilor făcute de Consiliul Județean, investiții de peste 100 milioane euro din banii contribuabililor din județul Cluj”. 

Comentarii Facebook