Aeroportul Cluj anunță noi rute și mai multe zboruri pe cele actuale în programul de vară 2017

 

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj va avea mai multe zboruri, dar și un o creștere a frecvențelor de operare pe anumite destinații actuale, în cadrul programului de vară 2017.

 

Începând cu data de 26 martie 2017, zborurile sunt operate pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj conform programului aferent sezonului de vară (26 martie-28 octombrie 2017).  Noul program  aduce o creștere atât a frecvențelor de operare pentru anumite destinații, cât și o extindere a rețelei de rute. În acest sens, programul de vară 2017 înregistrează o creștere medie cu 72 de zboruri pe săptămână.

 

În anul 2017 de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, vor fi operate 7 noi destinaţii regulate ajungându-se la un total de 47 zboruri regulate spre 21 țări din Europa și Orientul Mijlociu. Odată cu trecerea  la sezonul de vară 2017, Blue Air își extinde prezența în Transilvania prin alocarea celei de-a doua aeronave Boeing 737-800 bazei sale de la Cluj, adaugând patru noi rute cu plecare de pe aeroport către: Londra Luton (26 martie), Larnaca (9 aprilie), Nisa (10 aprilie), Hamburg (3 iunie) și Constanța (15 iunie 2017).

 

De asemenea, și compania Wizz Air își extinde rețeaua de rute oferind pasagerilor şi mai multe oportunităţi de călătorie. În prezent, pe lângă cele mai noi destinații spre Malta, Stockholm şi Larnaca, care încep în această lună, Wizz Air oferă din Cluj în total 35 de destinaţii spre 17 ţări. În programul de operare aferent sezonului de vară 2017 al  Aeroportul Internațional "Avram Iancu" Cluj, se reiau și zborurile spre Alicante (din 29 martie 2017, cu 2 frecvențe/săptămână, în zilele de miercuri și duminică) și Palma de Mallorca (din 17 iunie, o frecvență/săptămână, operat în ziua de sâmbătă).

 

Compania Lufthansa își continuă expansiunea în cadrul Aeroportului Intenațional Cluj, operând zborul spre Munchen cu 3 frecvențe pe zi în sezonul de vară 2017.

 

În contextul dezvoltării operațiunilor sale, la doar un an de la începerea zborurilor de la Cluj, compania LOT Polish Airlines mărește frecvența zborurilor operate spre destinația Varșovia, ajungând la 6 frecvențe pe săptămână în programul aferent sezonului de vară 2017. Mai exact, începând din 24 iulie 2017, zborul spre Varșovia va fi operat zilnic, de luni până sâmbătă.

 

De asemenea, în programul de vară al Aeroportului Internațional Cluj, se reia și zborul sezonier spre Barcelona operat de compania aeriană Vueling, începând cu 24 iunie 2017.

 

Rute noi de pe Aeroportul Internațional Cluj în anul 2017:

 

 

Rute care își măresc frecvența în programul aferent sezonului de vară 2017 pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj:

 

 

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj își desfășoară activitatea pe piața trasportului aerian, aflându-se într-un context concurențial extrem de dinamic și puternic cu ceilalți operatori de aerodromuri din România.

 

În prezent, prin cele peste 40 de destinații din portofoliu, Aeroportul Internațional Cluj asigură cea mai sigură, eficientă și rapidă cale spre Europa și întreaga lume, dintre aeroporturile regionale din România. Extinderea și modernizarea accele­rată a aeroportului reprezintă cel mai important factor de sprijin în dezvoltarea nu neapărat doar a orașului și a jude­țului, ci a întregii zone de nord-vest a României.

 

Aeroportul Internațional "Avram Iancu" Cluj a înregistrat în 2016 cel mai mare număr de pasageri din istorie. Astfel, anul trecut, traficul pe Aeroportul Cluj a fost de 1.880.319 pasageri, cu 394.667 mai mult decât în 2015 (+26,56%), consolidându-și astfel poziția de primul aeroport regional și al doilea aeroport din țară, după Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

 

Pentru 2017 se estimează un trafic cuprins între 2,7 milioane-3 milioane de pasageri.

 

Pentru detalii cu privire la orarul de operare al zborurilor aferente sezonului de vară 2017, accesați site-urile companiilor aeriene prezente pe aeroport. 

Comentarii Facebook