Aeroportul Cluj mai asteapta pentru extinderea pistei

Aeroportul International din Cluj-Napoca asteapta o finantare de 40 de milioane de euro pentru a putea avea o pista noua. Fara acesti bani, Consiliul Judetean Cluj nu are cum sa inceapa lucrarile, pentru ca bugetul de stat e prea sarac.

Proiectul european pentru obtinerea fondurilor a fost depus la Ministerul Transporturilor inca de la finalul anului trecut. "Trebuie sa asteptam pana in mai sa vedem daca a fost aprobat. L-am depus la Ministerul Transporturilor pentru este autoritatea care poate sa il promoveze mai departe. Sunt fonduri din programul sectorial de transport si fara acesti bani extinderea pistei va fi un proiect mort", a declarat pentru Stiri de Cluj .ro presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

El a mai spus ca in total investitia de extindere a pistei aeroportului va fi de 60 de milioane de euro si ca diferenta de 20 de milioane va fi asigurata de la bugetul local si de la Ministerul Transporturilor. "Pista va avea 3.500 de metri, fata de 2.200 cat are cea actuala. Vom face o noua constructie in paralel cu cea existenta si din banii primiti vom face si exproprierile, pentru ca avem nevoie de teren. Nu avem decat 400 de metri patrati din teren, restul sunt proprietati private, asa ca va trebui sa cumparam mult pamant", a mai completat Tise.

Presedintele Consiliuului Judetean Cluj a mai declarat ca in minim 6 luni ar putea fi facute studiile de fezabilitate, mai apoi licitatia internationala pentru construirea pistei, care ar putea dura doua luni, incluzand si contestatiile. "Totul insa depinde de rapiditate cu care ne vor fi aporbati banii europeni si daca ne vor fi aprobati, pentru ca fara ei va fi greu sa incepem un astfel de proiect in perioada de criza. Dar daca ii vom primi undeva in 2011, la inceput, vom putea demara lucrarile la noua pista", a mai spus Alin Tise.

Comentarii Facebook