Activitatea economică desfăşurată ca PFA, recunoscută ca vechime în muncă. Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii


Activitatea economică desfăşurată ca PFA este recunoscută ca fiind vechime în muncă şi, după caz, vechime în specialitate, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii care prevede acest lucru.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, scrie Antena 3.

Legea completează OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, în sensul recunoașterii ca vechime în muncă și, după caz, vechime în specialitate a activității prestate ca PFA, cu achitarea contribuțiilor, taxelor și impozitelor prevăzute de lege.

Vechimea în muncă şi, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfăşurat activitate economică şi a achitat contribuţiile, taxele şi impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată”, potrivit legii.

Comentarii Facebook