A treia transa a imprumutului de la FMI vine in februarie

Cea de-a treia transa din imprumutul de la FMI ar putea fi deblocata pana in 21 februarie, a anuntat Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International. Declaratia a fost facuta de Tanasescu la postul de radio RFI.

 

O misiune a FMI a ajuns la Bucuresti, ca sa vada daca Romania indeplineste conditiile pentru reluarea acordarii imprumuturilor. Conditia impusa de FMI a fost indeplinita de Romania si anume adoptarea bugetului de stat pana la jumatatea lunii ianuarie.

 

Condusa de Jeffrey Franks, misiunea are ca scop evaluarea programului de sprijin economic pentru Romania sustinut de FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala si alte institutii financiare internationale.

 

"In functie de incheierea si aprobarea rapoartelor de evaluare de catre Consiliul Executiv al FMI, vor fi eliberate atat transa a treia (1.409 milioane DST sau aproximativ 1,5 miliarde euro), cat si transa a patra (766 milioane DST sau aproximativ 0,8 miliarde euro) din imprumutul contractat de Romania cu FMI", a anuntat printr-un comunicat de presa FMI.

 

 

Comentarii Facebook