81% dintre romani cred ca nivelul comisioanelor percepute de banci sunt prea mari

Potrivit unui sondaj, romanii cred ca nivelul comisioanelor practicate de banci este prea mare, in timp ce dobanzile acordare la economisire sunt prea mici.

 

Studiul realizat de GfK, la solicitarea Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDSB), arata ca 81 la suta dintre romani cred ca nivelul comisioanelor la credite este prea mare, iar 74% dintre cei chestionati sunt de parere ca dobanzile acordate la diversele produse de economisire a banilor sunt mici. "Din totalul romanilor cu varsta peste 18 ani, care traiesc in mediul urban si utilizeaza produse bancare, 16% au economii depuse la banci. Potrivit studiului GfK Romania, in Ardeal se economiste mai mult decat in Muntenia " 27% comparativ cu 14%", se arata intr-un comunicat al FGDSB.

 

Mai mult de o treime dintre romani se tem ca economiile tinute in banci risca sa isi piarda din valoare pana la momentul retragerii, iar 31 la suta se tem ca ar putea sa isi piarda cu totul banii depusi la banca.

 

"O posibila cauza a temerilor cu privire la pierderea valorii economiilor este criza economica si neincrederea in masurile adoptate pana acum. Inflatia si recesiunea adancesc aceste temeri?, a declarat Eugen Dijmarescu, directorul FGDSB.

Comentarii Facebook