80.000 de lei, primii bani ce vor fi cheltuiti pentru asocierea dintre Aeroportul Cluj si Mures


Studiul de oportunitate, care va arata cat este de eficienta este asocierea Aeroportului International din Cluj cu Aeroportul Transilvania din Mures, costa 80.000 de lei.

Firma de consultanta care va lua banii inca nu a fost desemnata. Studiul va analiza posibilitatile de dezvoltare ale celor doua aeroporturi, care se unesc sub aceeasi administrare, dar si modul in care poate fi facuta aceasta asociere.

Conducerile Consiliilor Judetene din Cluj si Mures s-au intalnit astazi pentru a pregati Hotararile care vor fi puse pe masa consilierilor, in vederea asocierii. Actele normative vor fi supuse la vot in 29 septembrie la Cluj si in 30 septembrie la Targu Mures. Abia apoi va fi organizata licitatia pentru desemnarea firmei care va face studiul de oportunitate.

"Consider ca in urma acestui studiu va fi identificata forma cea mai fezabila de colaborare intre cele doua judete, fie ca vorbim de asociere, fuzionare, cumparare sau alte solutii. Speram ca acest proiect sa mearga mai departe pentru a reusi creearea unui pol de referinta pentru transportul aerian din aceasta parte a tarii, dar si a unei importante parti a Europei Centrale", a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Din comisia de evaluare a ofertelor depuse de firmele de consultanta vor face parte 6 persoane, cate trei de la fiecare Consiliu Judetean.

Comentarii Facebook