RAR trage un semnal de alarma: 15% dintre masinile verificate in 2010 prezinta risc iminent de accident


Registrul Auto Roman a verificat in acest an 50.000 de autoturisme, din care circa 15.000 aveau probleme grave, iar 2.220 prezentau un risc iminent de accident.

Din totalul autoturismelor controlate, 33.808 au avut probleme tehnice sau privind documentatia. "Jumatate dintre vehiculele cu probleme au fost considerate ca fiind neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere, prezentand defectiuni ca: proasta functionare a dispozitivelor de iluminare si semnalizare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor fata si spate, defectiuni ale sistemului de franare", a declarat Iza Gherhes, purtatorul de cuvant al RAR.

In cadrul controalelor, inspectorii RAR au stabilit ca la 2.235 de autoturisme reprezinta un pericol de a mai circula pe drumurile publice. "Acestia au constatat ca vehiculele aveau sisteme de franare ineficace, elemente componente ale sistemelor de franare deteriorate sau mecanismul de directie intr-o stare necorespunzatoare", a mai spus Iza Gherhes.

Comentarii Facebook