Miercuri 24 Aprilie

5 întrebuinţări ale pastei de dinţi de care nu ştiai


Pasta de dinţi are mult mai multe întrebuinţări decât ne putem imagina. Aceasta nu este utilă doar pentru a curăţa dantura, ci şi pentru a curăţa bijuteriile sau chiar pentru a îndepărta mirosurile neplăcute.

Iată 5 dintre cele mai importante şi utile întrebuinţări ale pastei de dinţi pe care nu le ştiai, potrivit garbo.ro.

Elimină petele de pe ţesături

După ce ai acoperit rapid petele cu o cantitate generoasă de pastă de dinţi, freacă puţin suprafaţa şi lasă pasta să acţioneze aproximativ 20 de minute, apoi spală ţesătura respectiva, iar în cazul în care pata persistă, repetă paşii, iar urmele vor dispărea de tot.

Curăţă bijuteriile

Fie că sunt realizate din argint, aur sau platină, bijuteriile îşi pot recăpăta strălucirea de altă dată, cu ajutorul pastei de dinţi. Tot ce trebuie să faci este să le freci uşor cu o cârpă sau cu perie cu peri moi, cu nişte pastă de dinţi, până când a revenit culoarea iniţială. După aceea, clăteşte-le cu apă rece şi şterge-le cu un şerveţel din hârtie.

Lustruieşte suprafeţe metalice

Pasta de dinţi este perfectă pentru a curăţa suprafeţele metalice. Astfel, pe lângă bijuterii, poţi apela la acest produs pentru a curăţa clanţele, aragazul, aparatele electrocasnice din bucătărie sau orice alte suprafeţe din metal.

Îndepărtează mirosuri neplăcute

Dacă anumite obiecte, precum tocătorul, coşul de gunoi, frigiderul, cuţitul, au căpătat un miros neplăcut, te poţi folosi de pasta de dinţi, pentru a scăpa de el. Aceasta este potrivită dacă ai tocat ceapă sau usturoi şi maşinile tale şi tocătorul au prins miros. Aplică o linguriţă de pastă de dinţi şi freacă suprafeţele respective cu mâna, pentru a înlătura mirosul atât de pe mâini, cât şi de pe obiecte, după care, clăteşte cu apă caldă.

Îndepărtează petele de pe pereţi

În cazul în care ai copii şi sunt la vârsta la care îşi încearcă latura artistică pe pereţi, nu trebuie să te impacientezi. Cu o cârpă de bumbac şi pastă de dinţi, sterge, în mişcări circulare, urmele de creion, iar acestea vor dispărea rapid şi usor.

Comentarii Facebook