35 de firme se "lupta" pentru un contract de 18 milioane de euro la Aeroportul International Cluj


35 de firme se "lupta" pentru un contract de 18 milioane de euro, care are ca obiect construirea la Aeroportul International Cluj a unor locuri de parcare pentru aeronave si a unei piste de rulare.

"Interesul mare manifestat pentru acest proiect ne da o garantie a unei participari pe masura la procedura de atribuire, astfel incât acest proiect, care face parte din proiectul general al Consiliului Judetean de dezvoltare in continuare a acestui important obiectiv, sa fie dus la capat in cele mai bune conditii", a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Valoarea contractului este de 18,8 milioane de euro, iar durata de 14 luni. Fondurile sunt asigurate de Uniunea Europeana, prin Programul Operational Sectorial Transport, cofinantate de la bugetul judetean.

Din acest bani, vor fi construite sapte locuri de parcare pentru aeronave de tipul Boeing 747 – 900, Airbus 321 sau MD 90, o platforma de operare de 470 x 97 m si o cale de rulare.

"Construirea platformei de imbarcare-debarcare va duce la cresterea numarului de locuri de parcare pentru aeronave de categoria C si va spori operativitatea procesarii pasagerilor din Terminalele de Plecari si de Sosiri. In acelasi timp, construirea unei noi cai de rulare va duce la descongestionarea traficului aerian si implicit la cresterea gradului de operare al Aeroportului", a mai spus Alin Tise.

 

 

VEZI AICI LISTA FIRMELOR

Comentarii Facebook