25 de milioane de euro pentru 7 locuri de parcare a avioanelor pe Aeroportul din Cluj

Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Judetean Cluj a avizat documentatia tehnica pentru studiul de fezabilitate al lucrarii "Construire suprafete de miscare aeroportuare".

 

In cadrul proiectului, estimat la 24,7 milioane de euro, se vor realiza 7 locuri de parcare pentru aeronave de tipul B 737 " 900, A 321 sau MD-90, o platforma de operare cu dimensiunile 450/97 de metri si o platforma de degivrare de 144/132 de metri. Reprezentantii Consiliului Judetean Cluj sustin ca finantarea lucrarii va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial de Transport. Durata de realizare a investitiei este de 14 luni.

 

"Cu eliberarea acestui aviz am mai reusit sa facem un pas inainte in ceea ce priveste constructia mult-asteptatei piste de 3500 de metri la Aeroportul International Cluj-Napoca. Aceasta investitie a fost una absolut necesara in conditiile in care numarul pasagerilor care tranziteaza acest aeroport este in continua crestere", a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

 

Strategia de dezvoltare a aeroportului prevede o crestere a traficului de la 900 mii pasageri in acest an la aproximativ 2,8 milioane in anul 2025, sustin autoritatile judetene.

Comentarii Facebook