100 de kilometri de drumuri judetene, asfaltati in 2010

Conducerea RAADPP Cluj vrea sa asfalteze in 2010 peste 100 de kilometri de drumuri judetene. Bugetul Consiliului Judetean nu poate sustine insa astfel de investitii.

 

Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) Cluj are in plan sa asfalteze cel putin 100 de kilometri de drumuri judetene in 2010. Vor fi atrasi in acest sens bani europeni sau fonduri de la Guvern, pentru ca bugetul Consiliului Judtean nu permite astfel de investitii.

 

CJ Cluj dispune in acest an la capitolul drumuri de un buget de 19 milioane de lei, din care 11 milioane trebuie platiti ca rata pentru un credit contractat in 2005. Restul banilor vor fi folositi pentru plombari si intretineri de drumuri.

 

Autoritatile sustin ca prioritar in acest an este drumul care leaga localitatile Luna de Baisoara, distrus de traficul greu care a tranzitat zona in timpul construirii autostrazii. Pentru reabilitarea acestui drum s-ar putea atrage bani de la Ministerul Dezvoltarii si Turismului, avand in vedere ca Baisoara este statiune turistica, sustin reprezentantii CJ Cluj.

 

RAADPP Cluj a asfaltat in 2009 circa 67 de kiloametri de drumuri judetene si 9 kilometri de drumuri comunale. La acestia se adauga si inceperea lucrarilor de reabilitare a celor 20 de kilometri ai drumului turistic Rachitele-Ic Ponor prin fonduri europene.

Comentarii Facebook