Joi 30 Martie

VIDEO - EUROVISION 2022: România s-a calificat în finală cu melodia „Llámame”, interpretată de artistul Wrs


Reprezentantul României, WRS, s-a calificat, joi, 12 mai, seara, în finala concursului Eurovision 2022, cu piesa „Llámame”, în urma votului publicului, acordat prin SMS şi pe site-ul oficial al concursului, și al juriilor de specialitate. România ajunge astfel în finala concursului european după ce la ultimele trei ediții ratase calificarea în această fază a competiției.

România a concurat joi, în a doua semifinală, alături de Australia, Gergia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia și Irlanda. 

În semifinala de marți seara obținuseră calificarea în finală și reprezentanții Republicii Moldova, formația Zdob și Zdub și Advahov Brothers, precum și membrii grupului „Kalush Ucraina”, considerați marii favoriți ai competiției Eurovision de anul acesta. 

Piesa celor de la Zdob și Zdub, „Trenulețul”, foarte ritmată și cu influențe populare, vorbește cu mult umor despre relația dintre frații de peste cele două maluri ale Prutului:

Tot cu influențe populare, însă combinate cu ritmuri rap, este și melodia ucrainenilor, „Stefania”, care este însă dedicată mamelor prinse în războiul din Ucraina:

Finala concursului european va avea loc sâmbătă, 14 mai. Eurovision Song Contest 2022  este găzduită de Italia, țara care a câștigat anul trecut competiția grație trupei rock Måneskin, care a interpretat melodia „Zitti e Buoni”.

Concursul de anul acesta se desfășoară sub sloganul „The sound of beauty”, la Sala Pala Olimpico din Torino.


Comentarii Facebook