UNTOLD vrea să știe dacă poate face festivalul cu distanțare socială din 2 în 2 m și maxim 3 oameni care pot forma un grup


Edy Chereji, directorul de comunicare și marketing la UNTOLD și NEVERSEA, a solicitat autorităților să spună dacă festivalurile mari pot fi organizate în acest an. 

Cam cum am putea noi să solicităm autorităților anularea festivalurilor?! Noi care lucrăm 360 de zile pe an pentru 4 zile de festival x2? Credeți că există cineva care să își dorească mai mult decât noi organizarea festivalurilor? Ceea ce am cerut autorităților, încă din luna martie, când ne-am arătat sprijinul în bătălia cu Covid, din proprie inițiativă, a fost clarificarea situației noastre ca industrie: vom putea sau nu vom putea organiza evenimente mari în aceasta vară/an. De fiecare dată ni s-a explicat că trebuie să avem răbdare, să urmărim evoluția. Lucru pe care l-am făcut. Ba mai mult i-am îndrumat și pe fanii noștri să respecte toate indicațiile autorităților, să fie înțelegători și să aibă răbdare că lucrurile se vor clarifica. Când am văzut că clarificările întârzie, am luat inițiativa știind că avem o datorie față de fanii care au cumpărat bilete și care nu știu ce se va întâmpla în acest an, și le-am dat garanția că pot veni la una din următoarele ediții, indiferent de ce se va întâmpla în acest an. Deci, noi am făcut ceea ce a depins de noi: am ascultat, ne-am implicat, am îndrumat, am luat decizii care sa îi protejeze pe fanii noștri. Dar mai departe avem nevoie de clarificări din partea autorităților. Și nu e vorba doar de noi, UNTOLD și Neversea. E vorba de toate evenimente din aceasta vara, fie ca vorbim de Electric Castle, de Tiff, Jazz in the Park, Street Food Festival, concerte, toata lumea are nevoie de claritate din partea autorităților: se pot organiza sau nu se pot organiza? E atât de simplu! Dacă nu se pot organiza spuneți-ne clar pe ce perioada nu se vor putea organiza, fiindcă nici noi nici colegii de breaslă nu putem să ne organizăm activitatea cu decizii asumate pe maxim 30 de zile! Iar dacă se pot organiza, spuneți-ne în ce condiții se pot organiza și apoi lăsați-ne pe noi să decidem dacă, în condițiile noilor restricții (gen distanțare socială din 2 în 2 m, maxim 3 oameni care pot forma un grup), putem sau nu putem crea experiența de festival pe care o așteaptă toata lumea”, a explicat Edy Chereji, managerul Untold și Neversea.

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu susține că marile festivaluri i-au cerut să anuleze evenimentele prin lege. 

Organizatorii de mari festivaluri ne-au solicitat insistent să emitem noi un act normativ prin care să anunţăm că nu mai sunt permise organizarea de evenimete cu participare de peste 1000 de persoane cel puţin până la 1 septembrie, pentru că asta i-ar ajuta pe ei în rezilierea contractelor şi în alte procese", a afirmat ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu.

Nu că noi le-am interzice, ei ne-au cerut să emitem un act normativ, dar Guvernul nu poate emite acte decât pe durata stării de alertă aşa că ne vom adresa Parlamentului cu o propunere de lege în acest sens”, a mai precizat Gheorghiu. 

Bogdan Gheorghiu spune că biletele deja cumpărate vor putea fi transformate în vouchere sau pot fi folosite pentru următorul festival. ”Acele bilete îşi păstrează valabilitatea până la următorul spectacol. Dacă respectivul nu doreşte să meargă la următorul spectacol se analizează posibilitatea transformării biletelor în vouchere cu care să se poată participa la un alt eveniment cultural", a mai spus ministrul.


Comentarii Facebook