Turismul de nişă: CAO Tours & Events, agenţie specializată în vacanţe tematice (P)

 

 

Turismul de nişă este unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creştere în domeniu. Într-o lume în care accentul cade tot mai mult pe nevoile individuale ale consumatorilor, cererea pentru vacanţe de specialitate a venit ca ceva firesc. CAO Tours & Events, o agenţie din Cluj-Napoca specializată în turism istorico-cultural şi de distracţie, este unul dintre pionierii turismului de nişă în România. 

Să călătoreşti nu a fost nicicând mai uşor decât în prezent. Progresele tehnologice şi dezvoltarea infrastructurii de transport din ultimele decenii ne permit să ajungem în timp record în cele mai populare destinaţii din toate colţurile lumii. 

Agenţiile de turism se întrec în oferte low-cost, early booking, last minute, all inclusive şi ultra all inclusive. În fiecare moment, avem la dispoziţie sute de vacanţe, singura provocare fiind să o alegem pe cea mai potrivită. Majoritatea românilor pleacă în cel puţin o vacanţă, de regulă vara, la mare, însă sunt foarte mulţi şi cei care merg în vacanţe de iarnă la schi sau în city break-uri pe tot parcursul anului.

Turismul de masă face deja parte din cotidian, astfel încât de aici s-a dezvoltat în mod natural turismul de nişă, care vizează călătorii sofisticaţi, cei ce călătoresc pentru a-şi urma pasiuni dintre cele mai diverse. 

Turismul de nişă se referă la toate tipurile de turism de specialitate, dedicat anumitor concepte sau subiecte. Turismul poate fi nişat pe mâncare, sport, aventură, istorie, natură etc. Născut ca un concept elitist şi foarte scump, turismul de nişă este acum accesibil majorităţii. Recent, au apărut şi în România agenţii de turism specializate care se ocupă exclusiv de anumite tipuri de pachete turistice,  exclusivitate care le permite să fie cei mai buni pe nişa respectivă.

CAO Tours & Events este o astfel de agenţie de turism de nişă din Cluj-Napoca, specializată în turismul istorico-cultural în Transilvania şi în turismul de distracţie. Clienţii cărora se adresează sunt străinii dornici să descopere România şi tinerii dornici de distracţie.

Bazată fiind în inima Transilvaniei, era firesc ca echipa CAO Tours & Events să se specializeze în pachetele turistice pentru această regiune. Şi ce personaj promovează mai bine Transilvania şi România dacă nu Dracula? Cu mulţumirile de rigoare adresate lui Bram Stocker pentru că a pus Transilvania pe harta turistică a lumii, echipa CAO Tours & Events şi-a construit pachetele turistice în jurul misteriosului vampir cunoscut în întreaga lume. Nu s-au limitat însă la asta, creând pachete complexe, prin care îşi doresc să promoveze nu doar legenda lui Dracula, dar şi cultura şi tradiţiile atât de frumoase din Transilvania.  

Un aspect foarte important este acela că tururile sunt oferite în limba maternă a clienţilor. Grupurile vorbitoare de limbă engleză, franceză, spaniolă sau germană beneficiază de ghizi cu experienţă care stăpânesc aceste limbi de circulaţie internaţională. 

CAO Tours & Events oferă în prezent trei pachete pe nişa turismului istorico-cultural în Transilvania, intitulate sugestiv Basmul din TransilvaniaDescoperă Transilvania, Tărâmul lui Dracula şi O zi în Cluj.  


Basmul din Transilvania 

Este un tur de 6 zile cu pornire din Cluj-Napoca ce include vizite în cele mai frumoase sate, cetăţi şi castele transilvănene. Turul îmbină explorarea părţii culturale şi istorice cu cea a satului tradiţional transilvănean şi, desigur, cu degustarea celor mai apreciate mâncăruri transilvănene. 

În prima zi a turului, se vizitează oraşul Cluj-Napoca, cu o oprire obligatorie la masa de prânz pentru cele mai bune preparate tradiţionale din oraş. În cea de-a doua zi, obiectivele sunt satele săseşti Biertan şi Saschiz, urmate de cetatea medievală Sighişoara, locul de naştere al lui Vlad Ţepeş, potrivit legendelor. 

În ziua trei se vizitează Viscri, satul prinţului Charles, cetatea Râşnov şi oraşul Braşov. Ziua a patra este dedicată unui tur impresionant al castelelor Peleş, Pelişor şi Bran. În ziua a cincea se vizitează castelul Bran, impresionant monument naţional al ţării noastre, şi oraşul Sibiu, unul dintre cele mai frumoase din România. 

Ultima zi a turului este dedicată unui castel de legenda, Castelul Corvinilor din Hunedoara, şi Salinei Turda, celebră în toată lumea pentru frumuseţea ei. 


Descoperă Transilvania, Tărâmul lui Dracula 

Timp de 4 zile vom fi pe urmele celui mai celebru vampir din lume, într-un tur al castelelor transilvănene legate într-un fel sau altul de numele lui Dracula. 

Turul porneşte din Cluj-Napoca, oraş care va fi explorat în prima zi a turului. Nu lipseşte prânzul tradiţional cu bucate una şi una, menit să le deschidă turiştilor apetitul pentru Transilvania.

În ziua a doua se vizitează splendida cetate medievală Sighişoara, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, şi cele mai importante obiective turistice din oraşul Braşov. Ziua a treia este dedicată castelelor Râşnov, Bran şi Peleş, trei capodopere arhitecturale impresionante care te transpun într-o lume a domnitorilor, domniţelor  şi…vampirilor fioroşi.  

În ultima zi, turiştii vor descoperi Saschizul, un sat autentic transilvănean, unde vor avea parte de o mulţime de surprize. Nu lipseşte nici vizita la Salina Turda, înainte de întoarcerea în Cluj.  


O zi în Cluj 

Scurt şi cuprinzător, turul de o zi al Clujului include vizite la cele mai importante obiective istorice din capitala Transilvaniei, în Muzeul Satului şi Pădurea Hoia-Baciu, şi o deplasare la Salina Turda.


Party trips - Turismul de distracţie 

Pachetele din această nişă îi vizează pe tinerii dornici de distracţie. Având în vedere că aceştia sunt de obicei studenţi iar bugetele de care dispun nu sunt de regulă foarte generoase, pachetele CAO Tours & Events sunt astfel concepute încât sâ le ofere un preţ accesibil.  

În prezent, destinaţia principală este Costa Brava.  Un pachet turistic aici include transport, cazare şi petreceri de dimineaţa până seara în cele mai faimoase cluburi de pe Costa Brava, dar şi direct pe plajă sau pe yacht-uri. În plus, în pachet sunt incluse excursii în destinaţii turistice must-see, cum sunt Barcelona şi Veneţia. 

 Agenţia de turism CAO Tours & Events îşi are sediul în Cluj-Napoca, pe strada Porumbeilor, nr.21. Pe site-ul online veţi găsi toate detaliile legate de activitatea lor şi pachetele turistice oferite. 


Comentarii Facebook