TIFF 2013: The Tiger Lillies susțin un concert la Continental, luni seara

 

Hotelul Continental va găzdui luni seara show cu totul aparte al trupei The Tiger Lillies.

 

Un trio provocator și avangardist care combină cabaretul, vodevilul, musicalul și teatrul de stradă, The Tiger Lillies are reputația unei trupe cult și fani declarați ca Mel Brooks, Terry Gilliam sau Marylin Manson. ”Nașii cabaretului brechtian punk” susțin spectacole unice, memorabile, din 1989 încoace. Trupa a fost fondată de Martyn Jacques, un cântăreț de operă care a exersat stilul castrato și care și-a trăit tinerețea în cartierul Soho, lângă un bordel, într-o lume a viciilor - sursa principală de inspirație pentru viitoarele melodii. Lumea din versurile lor - ”pornografie suprarealistă”, în descrierea unor critici - e una a mahalalei, promiscuității și violenței.

 

Excentrice și intense, show-urile lor i-au purtat pe toate continentele, fie în compania unor trupe de teatru, fie pe cont propriu. ”Nu e de mirare că e o trupă cult peste tot în lume - un show al celor de la The Tiger Lillies e o călătorie printre emoții intense, una care trece prin inima melodramei și iese la capătul celălalt, într-o bizară frumusețe”, scria ”Evening Standard”. 

 

Trupa a lansat peste 30 de albume, inclusiv ”Brothel to the Cemetery”, ”Farmyard Filth”, ”Ad Nauseam”, ”Shockheaded Peter” - distins cu două premii Olivier, în 2002 - și ”The Gorey End”, nominalizat la Grammy în 2003.

 

Cei trei muzicieni sunt Martyn Jacques (vocal, acordeon, pian, chitară, armonică, ukulele și banjolele), Adrian Huge (tobe, percuție și backing vocals) și Adrian Stout (bass, theremin și backing vocals). Formația a fost subiectul unui documentar, Drunken Sailor (2007), realizat de Sergei Bodrov, regizorul nominalizat la Oscar pentru filmul Mongol.

Comentarii Facebook