TIFF 2013. Nik Powell: Regizorii din România să nu concureze cu Hollywood-ul

 

Nik Powell, unul dintre cei mai influenţi producători de film din Marea Britanie, le-a recomandat regizorilor și producătorilor de film români să nu încerce să concureze cu Hollywood-ul, ci să facă propriile filme.

 

Nik Powell a susținut un masterclass la care a vorbit despre faptul că a văzut filme românești foarte bune.

 

Voi vorbi despre producţie şi despre poveste. Am văzut la TIFF foarte multe filme bune, este o selecţie fantastică. Am văzut multe filme româneşti, scurte, foarte bune şi filmele marelui regizor Cristian Puiu. Vin mulţi regizori foarte buni din România şi cinematograful românesc conduce în Europa de Est. Nu am niciun sfat de dat românilor în cinematografie, ei sunt foarte buni, îşi asumă riscuri, lucrează pe marginea prăpastiei, fac filme foarte proaspete, iar poveştile lor sunt uşor de înţeles de oameni din lumea întreagă. Cel mai bun sfat al meu este să nu încerce să concureze cu Hollywood-ul, faceţi propriile filme, cu oamenii de aici şi veţi afla că aveţi audienţă în toată lumea. (...) Dacă vorbeşti pentru oameni, pe înţelesul lor, ai întotdeauna o mare şansă, dacă eşti un producător sau un regizor bun. Cel mai important este să găseşti poveşti frumoase şi oameni buni care să le facă şi să le dai posibilitatea să îşi ducă visele până la capăt”, a afirmat Nik Powell.

 

Pentru tinerii care vor să fie producători, vreau să spun că producţia nu necesită multă pregătire, training, e nevoie de personalitate, caracter şi acceptarea riscului. Cel mai important lucru în producţie este abilitatea de a face judecăţi bune despre două lucruri: în primul rând povestea şi cum o spui audienţei, publicului şi, în al doilea rând, talentul celor cu care lucrezi, fie că sunt regizori noi sau maturi. Trebuie să te gândeşti la oamenii cu care vei lucra şi să fii o combinaţie între un tip drăguţ şi unul oribil”, a spus Powell, conform Mediafax.

 

Spectatorii TIFF vor avea parte luni seara, de la ora 21.30, la Hotelul Continental la un concert al trupei ”The Tigger Lillies”.

 

Marți, 4 iunie, de la ora 21.00, este programat un alt moment special, proiecția filmului ”Earth/Pământ”, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Capodopera regizorului ucrainean Alexander Dovzhenko (1894 - 1956) va fi acompaniată live de trupa DakhaBrakha.

Comentarii Facebook